Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Kampbewoners weer in opstand voor standplaats

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:57

* Sittard klaar voor Oktoberfeest
* Dronkenmansrit eindigt tegen hekwerk
* Streep door motordroom Verstappen

Doek valt voor rijschool na ongeval
De Heerlense verkeerschool Pothoven is failliet. Het doek is gevallen na een ongeval. In mei van dit jaar werd rijschoolhouder Marco Pothoven aangereden door een andere automobilist. De rijschoolhouder kon daardoor geen les meer geven en moest het faillissement aanvragen. Lees hier meer.

Streep door motordroom Verstappen
Max Verstappen moet zijn droom om in de MotoGP te racen voorlopig in de koelkast zetten. Red Bull heeft hem verboden om in de koningsklasse van de motorsport te rijden. Zelf zag de Formule 1-coureur een uitstapje wel zitten. Lees hier meer.

Flinke smak voor bestuurder met alcohol op
Dat was even schrikken voor mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag op de Rijksweg in Margraten waren. Een auto reed met de nodige vaart tegen een hek aan. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar er komen wel consequenties: volgens de politie had hij gedronken. Lees hier meer.

Foto: Politie Limburg

Opstand kampers voor standplaatsen
Woonwagenbewoners zijn boos. Jarenlang probeerden gemeenten via een sterfhuisconstructie om van de kampjes af te komen door geen nieuwe standplaatsen vrij te geven. Maar dat beleid zijn de woonwagenbewoners nu spuugzat. Vorige week kwamen ze in actie in Beek, gisteren werd in Heythuysen een terrein bezet, vandaag is Heerlen aan de beurt. Lees meer.

Hangt je dirndl of lederhose al klaar?
Sittard staat de komende dagen in het teken van het Oktoberfeest. De schootsvelden zijn omgetoverd tot Festwiese. Verdeeld over vier feestpaviljoens treden dit jaar meer dan 100 nationale- en internationale topartiesten op. Er worden zo'n 200.000 feestgangers verwacht. Lees hier meer.

Foto: iStock

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen