Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Kampbewoners weer in opstand voor standplaats

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 11:57

* Sittard klaar voor Oktoberfeest
* Dronkenmansrit eindigt tegen hekwerk
* Streep door motordroom Verstappen

Doek valt voor rijschool na ongeval
De Heerlense verkeerschool Pothoven is failliet. Het doek is gevallen na een ongeval. In mei van dit jaar werd rijschoolhouder Marco Pothoven aangereden door een andere automobilist. De rijschoolhouder kon daardoor geen les meer geven en moest het faillissement aanvragen. Lees hier meer.

Streep door motordroom Verstappen
Max Verstappen moet zijn droom om in de MotoGP te racen voorlopig in de koelkast zetten. Red Bull heeft hem verboden om in de koningsklasse van de motorsport te rijden. Zelf zag de Formule 1-coureur een uitstapje wel zitten. Lees hier meer.

Flinke smak voor bestuurder met alcohol op
Dat was even schrikken voor mensen die in de nacht van donderdag op vrijdag op de Rijksweg in Margraten waren. Een auto reed met de nodige vaart tegen een hek aan. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar er komen wel consequenties: volgens de politie had hij gedronken. Lees hier meer.

Foto: Politie Limburg

Opstand kampers voor standplaatsen
Woonwagenbewoners zijn boos. Jarenlang probeerden gemeenten via een sterfhuisconstructie om van de kampjes af te komen door geen nieuwe standplaatsen vrij te geven. Maar dat beleid zijn de woonwagenbewoners nu spuugzat. Vorige week kwamen ze in actie in Beek, gisteren werd in Heythuysen een terrein bezet, vandaag is Heerlen aan de beurt. Lees meer.

Hangt je dirndl of lederhose al klaar?
Sittard staat de komende dagen in het teken van het Oktoberfeest. De schootsvelden zijn omgetoverd tot Festwiese. Verdeeld over vier feestpaviljoens treden dit jaar meer dan 100 nationale- en internationale topartiesten op. Er worden zo'n 200.000 feestgangers verwacht. Lees hier meer.

Foto: iStock

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen