Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Jeu-de-boules ballen zorgen voor verwarring

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 11:53
Bekijk media
  • 3
  • 1
Foto: iStock

* Sem en Tess populair in Limburg
* Universiteit Maastricht overspoeld door sollicitanten
* Soap rond Roda-redder Korotaev duurt voort

Sem en Tess populair in Limburg
Ouders kozen vorig jaar in Limburg het vaakst voor Sem als naam voor hun pasgeboren zoon, Tess was favoriet als meisjesnaam. Dit blijkt uit de lijst met populaire kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) jaarlijks presenteert. De populairste namen in heel Nederland waren Noah (635 keer) voor jongens en Emma (755 keer) voor meisjes. Lees hier meer.

Foto: iStock

Universiteit overspoeld door sollicitanten uit Engeland
Sollicitanten uit Groot-Brittannië kloppen massaal aan Universiteit Maastricht. De universiteit wordt overspoeld met sollicitaties omdat er grote vraag naar werk is nu de Brexit eraan komt. Wekelijks stromen er nieuwe sollicitaties in de mailbox van mensen die verbonden zijn aan Britse universiteiten, die in Maastricht aan de slag willen. Lees hier meer.

Soap rond Roda-redder Korotaev duurt voort
Roda-investeerder Aleksei Korotaev is in een juridische strijd verwikkeld met financiersmaatschappij Helin Inernational. Dat bedrijf eist nu 25 miljoen euro van de bankier. Korotaev is momenteel op borgtocht vrij, maar mag Dubai niet verlaten. Via Skype houdt hij contact met de clubleiding van Roda. Lees hier meer.

Aleksei Korotaev.
Foto: L1

Twee ladingdieven in de kraag gevat
De politie heeft twee ladingdieven opgepakt, nadat een beveiliger ze op heterdaad had betrapt. Het duo probeerde een geparkeerde vrachtwagen in Beringe open te breken, maar koos het hazenpad toen de beveiliger ze in de smiezen kreeg. Het geboefte bleek niet snel genoeg. Lees hier meer.

Jeu-de-boules ballen zorgen voor verwarring
Dit was even schrikken. Bij de nachtelijke schietpartij in Maastricht blijken volgens de politie geen kogels te zijn gelost, maar twee jeu-de-boules ballen. De jeu-de-boules ballen zouden tegen een raam zijn gegooid. Lees hier meer.

Track88
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Download de gratis L1 app
Uitgelicht
De L1 app

Altijd op de hoogte van de L1-programma's.

Download gratis
Uitgelicht
CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei deil 25

Dit jaar is de CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei uitgebreid van een dubbel-CD naar een 4CD Box met een hoog LVK-gehalte. Maar liefst 86 nieuwe carnavalskrakers maken deze vastelaovendverzamelaar méér dan bijzonder! Nu te bestellen in de L1 Shop.

Bestel de CD Box hier
Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
De 1Limburg app

Altijd op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

Download gratis
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf