Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'ijzige' sfeer tussen Tom en Wout

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 11:59

* Meppend raadslid begint eigen partij
* Olympische oma's in Heerlen
* Psyche Maastrichtse jihadist onderzocht

Afkoelen in Rio
Waar Tom Dumoulin en Wout Poels in het peloton elkaars rivalen zijn, zoeken ze in Rio gebroederlijk verkoeling. Zaterdag komen de provinciegenoten allebei in actie tijdens de wegwedstrijd. In voorbereiding daarop trekken de Maastrichtenaar en de renner uit Blitterswijck gezamenlijk op. In de Braziliaanse hitte trakteren ze zichzelf op een ijsje. Zodra de renners in actie komen, zal het kwik in Limburg ook omhoog schieten, met mogelijk 27 graden in het weekend. Lees hier uitgebreide weersinformatie.

Eigen partij meppend raadslid
Weertenaar Rolf Zincken, die door de VVD uit die stad aan de kant is gezet vanwege een knokpartij met een plaatsgenoot, begint een eigen partij. Zincken wil een beweging aanvoeren die op sociaal liberale basis te werk gaat, "maar dan wel dichter bij de lokale ondernemers staat dan de VVD doet."

Foto: VVD Weert

Psyche jihadist onder de loep
Hoe werkt het brein van een jihadist? Die vraag wilde de rechtbank beantwoord zien. Vijf deskundigen bogen zich over de psyche van de 27-jarige jihadist Mohammed G. uit Maastricht. De rechtbank achtte zich eerder namelijk onvoldoende voorgelicht om over G.'s geestelijke gesteldheid te oordelen. Vanochtend werden de deskundigen bevraagd over de psyche van de jihadist.

Grote storing internetprovider
Heel wat Limburgers die gebruik maken van internetprovider OnsBrabantNet kunnen al meer dan 24 uur geen gebruik maken van internet, interactieve televisie en telefonie. Sinds woensdagochtend kampt de provider namelijk met een grote storing. Het gaat onder meer om abonnees in Venray, Horst aan de Maas, Venlo en Zuid-Limburg.

Olympische oma's in Heerlen
Toeval bestaat: drie oma’s in een appartementengebouw in Heerlen hebben een kleindochter die in actie komt op de Olympische Spelen. De oma’s van roeister Inge Janssen (Nel Janssen, 88), zwemster Jannah Sonnenschein (Mariets Sonnenschein, 85) en roeister Nicole Breukers (Klaasje Humme, 92) zullen de komende weken aan de buis gekluisterd zijn.

De Olympische oma's Nel Janssen, Mariets Sonnenschein en Klaasje Humme (vanaf links).
Foto: De Limburger

List en bedrog
Verschillende Limburgse Bovag-garages zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. De garages draaien op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden. Een Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. De autozaken zijn, volgens de Bovag-woordvoerder, de dupe geworden van list en bedrog.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen