Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'ijzige' sfeer tussen Tom en Wout

Geplaatst opdonderdag 4 augustus 2016 - 11:59

* Meppend raadslid begint eigen partij
* Olympische oma's in Heerlen
* Psyche Maastrichtse jihadist onderzocht

Afkoelen in Rio
Waar Tom Dumoulin en Wout Poels in het peloton elkaars rivalen zijn, zoeken ze in Rio gebroederlijk verkoeling. Zaterdag komen de provinciegenoten allebei in actie tijdens de wegwedstrijd. In voorbereiding daarop trekken de Maastrichtenaar en de renner uit Blitterswijck gezamenlijk op. In de Braziliaanse hitte trakteren ze zichzelf op een ijsje. Zodra de renners in actie komen, zal het kwik in Limburg ook omhoog schieten, met mogelijk 27 graden in het weekend. Lees hier uitgebreide weersinformatie.

Eigen partij meppend raadslid
Weertenaar Rolf Zincken, die door de VVD uit die stad aan de kant is gezet vanwege een knokpartij met een plaatsgenoot, begint een eigen partij. Zincken wil een beweging aanvoeren die op sociaal liberale basis te werk gaat, "maar dan wel dichter bij de lokale ondernemers staat dan de VVD doet."

Foto: VVD Weert

Psyche jihadist onder de loep
Hoe werkt het brein van een jihadist? Die vraag wilde de rechtbank beantwoord zien. Vijf deskundigen bogen zich over de psyche van de 27-jarige jihadist Mohammed G. uit Maastricht. De rechtbank achtte zich eerder namelijk onvoldoende voorgelicht om over G.'s geestelijke gesteldheid te oordelen. Vanochtend werden de deskundigen bevraagd over de psyche van de jihadist.

Grote storing internetprovider
Heel wat Limburgers die gebruik maken van internetprovider OnsBrabantNet kunnen al meer dan 24 uur geen gebruik maken van internet, interactieve televisie en telefonie. Sinds woensdagochtend kampt de provider namelijk met een grote storing. Het gaat onder meer om abonnees in Venray, Horst aan de Maas, Venlo en Zuid-Limburg.

Olympische oma's in Heerlen
Toeval bestaat: drie oma’s in een appartementengebouw in Heerlen hebben een kleindochter die in actie komt op de Olympische Spelen. De oma’s van roeister Inge Janssen (Nel Janssen, 88), zwemster Jannah Sonnenschein (Mariets Sonnenschein, 85) en roeister Nicole Breukers (Klaasje Humme, 92) zullen de komende weken aan de buis gekluisterd zijn.

De Olympische oma's Nel Janssen, Mariets Sonnenschein en Klaasje Humme (vanaf links).
Foto: De Limburger

List en bedrog
Verschillende Limburgse Bovag-garages zijn gedupeerd door de Swalmense autozwendel. De garages draaien op voor de schade die particuliere autokopers hebben geleden. Een Swalmense autosloperij annex schadebedrijf verkocht tussen 2012 en 2015 ruim honderd auto's met gestolen onderdelen en/of gevaarlijke constructies. De autozaken zijn, volgens de Bovag-woordvoerder, de dupe geworden van list en bedrog.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen