Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Hitteplan vanwege tropische temperaturen

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 12:03

Het hitteplan is van kracht in Limburg, Jos Heijmans dient zijn ontslag in als burgemeester van Weert en de tijgermug is terug in Valkenburg. Dit en meer in de 1Lunch.

Jos Heijmans dient ontslag in als burgemeester Weert
Jos Heijmans heeft zijn ontslag ingediend als burgemeester van Weert. Op 1 oktober zwaait hij af als burgervader. De ontslagbrief is vorige week donderdag verstuurd aan koning Willem-Alexander, meldt hij woensdag op Facebook. Lees hier meer.

Hulzen gevonden na schietpartij Maastricht
Na de schietpartij dinsdagavond in Maastricht heeft de politie verschillende patroonhulzen en andere sporen gevonden. Die worden op dit moment onderzocht, laat een woordvoerder weten. Ook is de politie woensdagmorgen nog druk bezig met het horen van getuigen die gezien hebben wat er zich heeft afgespeeld. Lees hier meer.

Vier extra woonwagenplekken na protest Heythuysen
Het woonwagenkamp in Heythuysen krijgt er vier standplaatsen bij, vooruitlopend op een nieuw woonwagenbeleid in de gemeente Leudal. De plekken op Molenzicht worden in september opgeleverd. Lees hier meer

Protest woonwagenbewoners Heythuysen okt 2018
Protesterende woonwagenbewoners in Heythuysen, oktober 2018
Foto: L1 (Riël Linssen)

Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding
De mogelijk gevaarlijke tijgermug is ondanks pogingen om het dier te bestrijden toch weer gevonden in Valkenburg. Begin deze week meldde de NVWA aan de gemeente dat de mug opnieuw is gezien in Broekhem. Lees hier meer.

Hitteplan van kracht in Limburg
In Limburg is vanwege de verwachte aanhoudende warmte het hitteplan geactiveerd. Daarmee wil de overheid oververhitting voorkomen door eenvoudige maatregelen. Vanwege corona ziet het er dit jaar ietsje anders uit. Lees hier meer.

35425472230_555ce202c9_k
Zomer in Weert
Foto: Jos Hebben

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen