Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Hevigste noodweer sinds tijden

Geplaatst opvrijdag 24 juni 2016 - 11:56

* Miljoenenschade door hagelstenen
* Omgevallen bomen
* Brand door blikseminslag

De schade van het noodweer wordt vandaag pas echt goed zichtbaar. Bomen vielen om, daken raakten beschadigd en winkels liepen vol water. Een overzicht:

Drukke avond voor brandweer
Het was een drukke nacht voor de brandweer in Limburg. Door het hevige noodweer kwamen er, verspreid door de provincie, zo'n 200 meldingen binnen. Bomen vielen om door de stevige rukwinden, kelders liepen onder en putdeksels spoelden weg. In Zuid-Limburg kwam het verkeer tot stilstand en ook op het spoor ontstonden veel problemen.

Miljoenenschade
De enorme hagelstenen die in delen van Noord-Limburg uit de lucht kwamen vallen, hebben voor vele miljoenen euro's schade aangericht. In een brede strook tussen ruwweg Venlo, Venray en Helmond kwamen gisteravond hagelstenen zo groot als tennisballen naar beneden. "Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee", zegt een woordvoerder van het Verbond voor Verzekeraars.

In Wanssum kwamen deze joekels van hagelstenen naar beneden.
Foto: Kathleen van de Ligt

Oostrum treurt
De bekendste boom van Oostrum, de treurwilg bij de watermolen, heeft het noodweer niet doorstaan. Gelukkig viel de majestueuze boom niet op de historische watermolen, maar belandde hij op een naastgelegen grasveld.

De gevallen treurwilg van Oostrum.
Foto: Peter Beeker

Bouwmarkt ingestort
Een deel van bouwmarkt Van Cranenbroek in Landgraaf is ingestort door het noodweer. Het dak aan de achterzijde van het pand kwam gisteravond deels naar beneden. Er raakte niemand gewond. Hoewel de ravage groot is, kon de winkel vanochtend gewoon open gaan.

Het dak van bouwmarkt en tuincentrum Van Cranenbroek in Landgraaf kwam deels naar beneden.

Bosrand weggevaagd
Een deel van de bosrand van het Schouffertbos in Eygelshoven is weggevaagd. Zo'n vijftig bomen vielen om. Daardoor zijn verschillende wandelpaden niet meer toegankelijk.

De bosrand van het Schouffersbos in Eygelshoven ging grotendeels plat.
Foto: Anita Bergmans

Blikseminslag
Niet alleen de regen en wind zorgden voor problemen. In Weert brak in een woning brand uit door blikseminslag. De horde knal was in de directe omgeving van de woning goed te horen. Het vuur verwoestte de bovenverdieping van het huis gedeeltelijk; de bewoners brachten de nacht door bij de buren. Niemand raakte gewond.

Gemeentehuis blank
Het gemeentehuis van Venray hield het niet droog tijdens het noodweer. Waar normaal gesproken de bezoekers met een nummertje in de hand wachten tot ze bij een balie geholpen worden, gutste het regenwater naar binnen. Volgens de brandweer is Venray één van de gemeenten die het zwaarst getroffen werden door het noodweer.

Lees meer over het noodweer in Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen