Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Het wordt heet onder onze voeten

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 12:02

Een dode vrouw is gewonden in een woning in Maastricht, voedselbanken zitten in de knel en er is een vulkaan actief net over de grens van Limburg. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Dode vrouw gevonden in woning: gewonde man aangehouden
In een woning aan de Minister Talmanstraat in Maastricht is donderdagochtend een dode vrouw aangetroffen. De gewonde man die in de woning aanwezig was, is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden. Lees hier meer.

dode in woning Maastricht Minister Talmastraat - 10 sep 2020
Henk V. en zijn dode vrouw werden door de politie gevonden in hun woning in de Minister Talmastraat.
Foto: Orange Media

Voedselbank in knel door minder donaties van supermarkten
De voedselbanken in Noord-Limburg maken zich zorgen. Door een terugloop van het aantal donaties van supermarkten hebben ze steeds minder producten om weg te geven. "We krijgen minder verse producten, maar bijvoorbeeld ook minder houdbare producten zoals macaroni." Lees hier meer.

WOZ-waarde stijgt in Limburg flink, naar hoogste waarde ooit
De WOZ-waarde van woningen is in Limburg flink gestegen en is nog nooit hoger geweest. In Limburg steeg de WOZ-waarde met gemiddeld 7.5 procent. De gemiddelde waarde van een woning kwam daardoor op 1 januari uit op 215.000 euro. Lees hier meer.

Vijf jaar vluchtelingenopvang in Weert: een overzicht
In die vijf jaar dat het azc in de voormalige Van Hornekazerne aan de Kazernelaan was gehuisvest, in een omgeving van miljoenenvilla’s, kwam de opvanglocatie geregeld in het nieuws. Een overzicht van vijf jaar wel en wee van het Weerter azc. Lees hier meer.

kms weert azc (9 sep 2020)
De voormalige Koninklijke Militaire School in Weert, waar vijf jaar vluchtelingen zijn opgevangen
Foto: ANP

Vulkaan actief vlak bij de Limburgse grens
Dankzij de metingen van duizenden gps-antennes is aangetoond dat de vulkanische hotspot vlak bij de Limburgse grens nog steeds actief is. De vulkaan ligt onder het Eiffel-gebergte, waar de grond jaarlijks met één millimeter omhoog komt. Lees hier meer.

234176
Gps-metingen van de bodembewegingen in het gebied.
Beeld: Corné Kreemer, University of Nevada

Tour de Limbourg
De uitzending van Tour de Limbourg was gisteren vanuit Kerkrade. Kijk hier voor de uitzending. Vanavond wordt ons wielerprogramma uitgezonden vanaf het Mariaplein in Helden. Maurice de Heus en Gert Jakobs ontvangen dan voormalig tourwinnaar Jan Janssen en oud-wielerjournalist Bennie Ceulen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen