Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Het piept en kraakt bij de Limburgse politie

Geplaatst opdonderdag 13 januari 2022 - 12:02

De Limburgse politie en recherche kampen met tekorten, zwemmen in ijskoud water steeds populairder en burgemeester Sittard-Geleen roept kabinet op tot actie. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Politie en recherche worstelen met personele tekorten
De Nationale Politie komt dit jaar bijna 1400 mensen tekort. In Limburg piept en kraakt het met name binnen team Heerlen. Ook de Limburgse recherche kampt met een tekort. Vooral Heerlen krijgt het voor de kiezen. Dat team mist 23 fte ten opzichte van de begroting (151 fte) en heeft 13 aspiranten minder dan de 29 die zijn begroot. Lees hier meer.

Zwemmen in ijskoud open water steeds populairder
Steeds meer mensen zwemmen in open water. Bij zwemclub De Grindgatzwemmers in Maastricht zien ze de aanmeldingen de laatste maanden dan ook stijgen. Mannen en vrouwen die bij deze club zijn aangesloten, zwemmen een paar keer per week in grindgaten en plassen in Maastricht en omgeving. Lees hier meer.

Horecabond KHN: 'Actie-opening vooral voor perspectief'
De acties waarbij winkels en horecazaken vrijdag en zaterdag hun deuren openen uit protest tegen de lockdown gaan vooral over perspectief. "Ondernemers hebben niet de illusie dat de lockdown meteen wordt opgeheven, maar willen onderhand wel weten waar ze aan toe zijn."

Dat zegt John Paulus van Koninklijke Horeca Nederland in de L1 Nieuwsshow. Lees hier meer.

Schipper onderkoeld na inspectie van lek in schip
Een schipper van een boot op het Julianakanaal in Echt is donderdagmorgen onderkoeld geraakt nadat hij een lek in het schip wilde inspecteren. Hij sprong in het water nadat de romp was gescheurd door een onbekend object onder water. Lees hier meer.

Schip in problemen Julianakanaal Echt 13 jan 2022
Foto: Fer Traugott

Limburgse Eveline te zien in Big Brother
Eveline Gerits uit Gennep is vanaf deze week te zien in het nieuwe seizoen van Big Brother. De 38-jarige heeft zichzelf woensdag in het huis geïntroduceerd. Dat betekent ook dat iedereen in Nederland en België haar nu kan volgen via de livestreams op Videoland. Lees hier meer.

Burgemeester Verheijen: 'Kabinet moet meer ruimte geven'
Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen wil dat het kabinet meer evenwicht brengt in de coronamaatregelen. Verheijen ziet dat veel Limburgers hun heil zoeken in Duitsland of België, koopkracht die volgens hem niet meer terugkomt: "Als college spannen we ons maximaal in om de belangen van onze ondernemers onder de aandacht te brengen van het kabinet." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen