Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: het is december, laat het inzamelen beginnen

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 12:01

* Nieuwe trainer voor Fortuna
* Voedselbankenactie van start
* Serious Request-themalied bekend

Nieuwe trainer Fortuna Sittard
Er gloort weer een beetje hoop in Sittard, Fortuna presenteerde vanochtend haar nieuwe trainer. Ben van Dael is de naam van de man die de lokale FC weer aan de praat moet krijgen. Want ook na het onvermijdelijke ontslag van Peter van Vossen, nu ruim twee maanden geleden, bleef Fortuna matig presteren in de Jupiler League. Kersvers hoofdtrainer Ben van Dael heeft er in ieder geval veel zin in, zo liet hij vanochtend weten.

Collectante verbannen
Goed doel of niet, de 85-jarige collectante Antoinette America uit Rothem werd door de gemeente Maastricht van haar vaste plekje verbannen. De vrouw, die al ruim twee ton op wist te halen voor het KWF Kankerfonds, zorgde voor overlast, zo luidde de verklaring.

Antoinette America collecteert in het voorportaal van de Servaasbasiliek
Foto: Jean Pierre Jans (MGL)

Geheim agent B159
Volgend jaar staan John B. en Dennis W. terecht voor de moord op Tanja Gurskaja, eind 2012 in Venlo. De zaak rond de twee verdachten lijkt ondertussen steeds meer op het script van een film. Zo biechtte de 35-jarige Dennis W. in de gevangenis in Letland tegen geheim agent B159 op dat hij alle details rond het misdrijf kent.

Serious Request-themalied
Volgende week vrijdag begint Serious Request in Heerlen. Terwijl op het Pancratiusplein de laatste hand wordt gelegd aan het Glazen Huis, presenteerde 3FM-dj Giel Beelen vandaag het officiële themalied. Na Novastar, BLØF, Racoon en Jacqueline Govaert is dit jaar de eer aan rapper Typhoon. Benieuwd hoe dat klinkt? Het nummer luister je hier.

Samen voor de voedselbank
December is goede-doelenmaand, het inzamelen kan weer beginnen. Naast 3FM komen ook de regionale omroepen in actie. Maandagochtend werd de aftrap verricht voor de jaarlijkse actie 'Samen voor de Voedselbank'. Ook L1 doet volop mee en probeert de komende twee weken zoveel mogelijk boodschappen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Na de lunch: Michelinsterren
Terwijl u luncht met een kopje soep of een broodje, zit tout culinair Limburg al de hele ochtend in spanning. Maandag wordt namelijk bekendgemaakt welke restaurants in onze provincie een Michelinster krijgen of houden. Wilt u weten waar u in onze provincie moet zijn voor een exquise maaltijd? Bekijk hier welke zaken dit jaar één of meerdere Michelinsterren krijgen toebedeeld.

Lees ook: Limburg bibbert en beeft voor Michelinsterren

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen