Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Helmdief heeft meer op zijn kerfstok

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 12:06

Slapeloze nachten voor Vaalsenaren door putdeksels, extremistische lessen moskeeschool Maastricht ontsluierd en Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

WML: 'Water Limburgse huishoudens raakt niet op'
Limburgse huishoudens hoeven niet bang te zijn dat het drinkwater snel opraakt, volgens WML. Onze provincie is maar voor een kwart afhankelijk van Maaswater. Het probleem van die rivier is dat er door klimaatverandering en maatregelen in Frankrijk en België steeds minder water door die rivier stroomt. Lees hier meer.

drinkwater water kraan
Foto: iStock

Slapeloze nachten voor Vaalsenaren door putdeksels
De bewoners van de Maastrichterlaan in Vaals hebben slaploze nachten door nieuwe putdeksels. Die zijn onlangs in de weg geplaatst en maken erg veel herrie als er een auto overheen rijdt. En dat is vooral 's nachts storen voor de omwonenden. Lees hier meer.

Putdeksel rioolput
Foto: Istock

Extremistische lessen moskeeschool Maastricht ontsluierd
Leerlingen van de salafistische moskeeschool in de Maastrichtse As-Sunnah moskee leren dat zij 'dwalende moslims' met geweld op het strikte pad moeten krijgen. Lees hier meer.

Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters
De gemeente Sittard-Geleen heeft de hoogste uitstoot van broeikasgassen per vierkante meter van Limburg. Maastricht volgt met een kwart van de uitstoot van Sittard-Geleen. Lees hier meer.

Helmdief heeft meer op zijn kerfstok
De diefstal van een helm in Vaals heeft de politie op het spoor gezet van nog meer overtredingen. De dief wordt namelijk ook in verband gebracht met een straatroof in Bocholtz. In de woning waar de verdachte werd opgepakt, werden verboden middelen gevonden. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen