Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Helmdief heeft meer op zijn kerfstok

Geplaatst opwoensdag 11 september 2019 - 12:06

Slapeloze nachten voor Vaalsenaren door putdeksels, extremistische lessen moskeeschool Maastricht ontsluierd en Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

WML: 'Water Limburgse huishoudens raakt niet op'
Limburgse huishoudens hoeven niet bang te zijn dat het drinkwater snel opraakt, volgens WML. Onze provincie is maar voor een kwart afhankelijk van Maaswater. Het probleem van die rivier is dat er door klimaatverandering en maatregelen in Frankrijk en België steeds minder water door die rivier stroomt. Lees hier meer.

drinkwater water kraan
Foto: iStock

Slapeloze nachten voor Vaalsenaren door putdeksels
De bewoners van de Maastrichterlaan in Vaals hebben slaploze nachten door nieuwe putdeksels. Die zijn onlangs in de weg geplaatst en maken erg veel herrie als er een auto overheen rijdt. En dat is vooral 's nachts storen voor de omwonenden. Lees hier meer.

Putdeksel rioolput
Foto: Istock

Extremistische lessen moskeeschool Maastricht ontsluierd
Leerlingen van de salafistische moskeeschool in de Maastrichtse As-Sunnah moskee leren dat zij 'dwalende moslims' met geweld op het strikte pad moeten krijgen. Lees hier meer.

Sittard-Geleen en Maastricht grootste Limburgse uitstoters
De gemeente Sittard-Geleen heeft de hoogste uitstoot van broeikasgassen per vierkante meter van Limburg. Maastricht volgt met een kwart van de uitstoot van Sittard-Geleen. Lees hier meer.

Helmdief heeft meer op zijn kerfstok
De diefstal van een helm in Vaals heeft de politie op het spoor gezet van nog meer overtredingen. De dief wordt namelijk ook in verband gebracht met een straatroof in Bocholtz. In de woning waar de verdachte werd opgepakt, werden verboden middelen gevonden. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen