Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Hele nacht in de rij voor een vergunning

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 11:59

Bureaucratie jaagt huisbazen de straat op, boeren vragen lopend aandacht voor duurzame voedselproductie en Toverland hanteert flexibele entreeprijzen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Huisbazen overnachten op straat
Door een beperkt aantal vergunning hebben meerdere huisbazen in Maastricht de hele nacht in de rij gestaan bij het stadskantoor voor een vergunning. De woningbezitters hopen zo toestemming te krijgen om hun panden op te delen in appartementen of studentenkamers. Lees hier meer.

Huisjesmelkers wachten op vergunning Maastricht 14 jan 2019
Foto: Via 1Limburg

Lopen voor kringlooplandbouw
Natuurbeschermers en boeren brengen vandaag samen een pleidooi voor duurzame voedselproductie naar Den Haag. Niet met tractoren dit keer, maar te voet. Ruim 50 organisaties doen mee aan de wandeling van 10 kilometer, die ze de naam 'Kring-Loop' hebben gegeven. Lees hier meer.

Samen strijden tegen cyberpesten
Zo'n 5 procent van de Limburgse jongeren wordt online gepest. Daarom zijn op middelbare scholen in Limburg jongerentaskforces tegen online pesten in het leven geroepen. Luna van Dingeren (14) en Mitchell Leeuwen (15) vormen samen zo'n taskforce op hun middelbare school Het Kwadrant in Weert. Lees hier wat ze doen om pesten onder de aandacht te brengen.

Flexibele entreeprijzen in Toverland
Bezoekers moeten deze zomer dieper in de buidel tasten voor een dagje Toverland. Het attractiepark hanteert flexibele tarieven die vooral in de zomermaanden fors hoger zijn dan afgelopen jaar. Bezoekers betalen dan drie euro meer per persoon. Online een kaartje kopen levert wel flinke korting op. Lees hier hoe dat precies zit.

Milieuvriendelijke rietjes
Het bedrijf Joe’s Heroes van Maastrichtenaar Joe Peereboom gaat milieuvriendelijke rietjes op de markt brengen. Hij wil de vervuiling van oceanen en rivieren met plastic rietjes tegengaan. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen