Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Hele nacht in de rij voor een vergunning

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 11:59

Bureaucratie jaagt huisbazen de straat op, boeren vragen lopend aandacht voor duurzame voedselproductie en Toverland hanteert flexibele entreeprijzen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Huisbazen overnachten op straat
Door een beperkt aantal vergunning hebben meerdere huisbazen in Maastricht de hele nacht in de rij gestaan bij het stadskantoor voor een vergunning. De woningbezitters hopen zo toestemming te krijgen om hun panden op te delen in appartementen of studentenkamers. Lees hier meer.

Huisjesmelkers wachten op vergunning Maastricht 14 jan 2019
Foto: Via 1Limburg

Lopen voor kringlooplandbouw
Natuurbeschermers en boeren brengen vandaag samen een pleidooi voor duurzame voedselproductie naar Den Haag. Niet met tractoren dit keer, maar te voet. Ruim 50 organisaties doen mee aan de wandeling van 10 kilometer, die ze de naam 'Kring-Loop' hebben gegeven. Lees hier meer.

Samen strijden tegen cyberpesten
Zo'n 5 procent van de Limburgse jongeren wordt online gepest. Daarom zijn op middelbare scholen in Limburg jongerentaskforces tegen online pesten in het leven geroepen. Luna van Dingeren (14) en Mitchell Leeuwen (15) vormen samen zo'n taskforce op hun middelbare school Het Kwadrant in Weert. Lees hier wat ze doen om pesten onder de aandacht te brengen.

Flexibele entreeprijzen in Toverland
Bezoekers moeten deze zomer dieper in de buidel tasten voor een dagje Toverland. Het attractiepark hanteert flexibele tarieven die vooral in de zomermaanden fors hoger zijn dan afgelopen jaar. Bezoekers betalen dan drie euro meer per persoon. Online een kaartje kopen levert wel flinke korting op. Lees hier hoe dat precies zit.

Milieuvriendelijke rietjes
Het bedrijf Joe’s Heroes van Maastrichtenaar Joe Peereboom gaat milieuvriendelijke rietjes op de markt brengen. Hij wil de vervuiling van oceanen en rivieren met plastic rietjes tegengaan. Lees hier meer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen