Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Is Heerlen perfecte locatie voor 11devande11de?

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 12:00

Blue Monday begon mistig in Limburg, veel jonge vrouwen negeren de oproep voor het bevolkingsonderzoek en is Heerlen de perfecte locatie voor de11devande11de? Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Minder jonge vrouwen laten uitstrijkje maken
Vooral jonge vrouwen geven geen gehoor aan de oproep om een uitstrijkje te laten maken in het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Minder dan de helft van de vrouwen tussen de 30 en 35 jaar gaat daadwerkelijk naar de huisarts. Chantal Janzen was vorige week nog openhartig over haar onderzoek. Lees hier meer.

Mistige Blue Monday
Limburg was vanochtend weer in dichte mist gehuld. Het verkeer had er last van, maar vliegtuigen konden in Beek wel gewoon landen. Twee vliegtuigen uit Eindhoven weken daarom uit naar Maastricht Aachen Airport. Lees hier meer.

Vliegtuig mist
Foto: Istock

Kwart Limburgers heeft last van winterdip
Het is Blue Monday vandaag: de feestdagen zijn achter de rug, goede voornemens zijn mislukt en er moet gewoon gewerkt worden. Deprimerend, vind je niet? Je bent niet de enige die last heeft van een winterdip. Een kwart van de Limburgers voelt zich tijdens de donkere en druilerige herfst- en wintermaanden somber en futloos. Lees hier meer.

Ludieke video: '11devande11de naar Heerlen'
De dj's Duncan Vrösch, Mick Hummel en Colin Vos van RTV Parkstad dragen Heerlen aan als ideale locatie voor de opening van het Limburgse carnavalsseizoen. De mannen hebben een ludieke video gemaakt met alle redenen om voor Heerlen te kiezen. De organisatie van de11devande11de is namelijk naarstig op zoek naar een nieuwe locatie, nu het MECC en het Vrijthof afgeschreven zijn. Bekijk zelf of de video zal helpen.

Video: De Weekendclub

Roep voor VAR in Keuken Kampioen Divisie
Mede door een arbitrale flater bij de wedstrijd MVV Maastricht-N.E.C. neemt de roep om een videoscheidsrechter in de Keuken Kampioen Divisie toe. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zegt tegenover FOX Sports dat de KNVB overweegt de Video Assistant Referee (VAR) ook op lager niveau dan de Eredivisie in te voeren. Lees hier welke missers aanleiding zijn tot de verontwaardiging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen