Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Hangjongeren breken de tent af bij circus

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 11:55

Drie gewonden naar ziekenhuis na ongeval A76, een wisselvallig begin van de hersft en Sittardenaren hebben de kleinste. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

DSM-baas: 'alles afstoten wat milieu schaadt'
Feike Sijbesma, topman van DSM, laat weten dat het bedrijf alle activiteiten wil afstoten die schadelijk zijn voor het milieu. De uitspraken van de topman komen op de dag dat een VN-conferentie wordt gehouden. Daar bespreken wereldleiders met welke maatregelen ze klimaatverandering tegen willen gaan. Lees hier meer.

DSM
Foto: DSM

Drie gewonden naar ziekenhuis na ongeval A76
Bij een ongeval op de A76 bij Stein afgelopen nacht zijn drie gewonden gevallen. Twee auto's waren betrokken bij het ongeluk. Een ervan sloeg over de kop. Lees hier meer.

Ongeluk A76 Stein (23 sep 2019)
Foto: Track'88

Herfst begint wisselvallig: motregen en opklaringen
Gisteren was het nog warm met temperaturen rond de 27 graden, de komende dagen wordt het kouder. De zomer zit erop en de herfst staat voor de deur. Deze begint wisselvallig met wat motregen en temperaturen die horen bij deze tijd van het jaar. Lees hier meer.

Herfst
Foto: iStock

Sittardenaren hebben de kleinste
Mannen uit de gemeente Sittard-Geleen bestellen de kleinste condooms van Nederland bij een webwinkel voor condooms. Limburgers blijken sowieso in verhouding met de rest van Nederland een kleiner rubberen hoesje nodig te hebben. Lees hier meer.

Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld
Hangjongeren houden huis op en rond het terrein van circus Freiwald in Heerlen. "Ze bekogelen de dieren met spullen, gooien steentjes op de woonwagens, intimideren het personeel, richten vernielingen aan en proberen popcorn te stelen", somt de directrice op. Lees hier meer.

Freiwald terreur Heerlen (23 sep 2019)
Hangjongeren terroriseren Circus Freiwald en omgeving.
Foto: Via 1Limburg whatsapp (06-83541920)
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen