Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Haal oudjes weg achter het stuur

Geplaatst opvrijdag 17 februari 2017 - 12:00
Bekijk media
  • 3

* Ontzetting over doodmartelen kat
* Transportbedrijf van de straat na onthulling uitbuiting
* Arriva komt met borrelbus tijdens carnaval

Poes doodgemarteld in Venlo
Het nieuws gaat vaker over moord en doodslag dan ons lief is, maar vooral als het om kwetsbare slachtoffers gaat lopen de gemoederen altijd hoog op. Zoals over de arme poes die in Venlo is gevonden. Doodgemarteld, hoogstwaarschijnlijk met zuur overgoten. Lees meer op onze Facebook-pagina.

Uitbuiting komt Venlose transporteur duur te staan
Transportbedrijf Wismans in Venlo is zijn vergunning kwijt. Na talloze berichten over uitbuiting van Franse, Roemeense en Fillippijnse truckers is de maat vol. De vergunning is ingetrokken, het transportbedrijf gooit het bijltje erbij neer. Lees hier meer.

Borrelbus tijdens carnaval
Wil jij ook nooit vroeg naar huis? Speciaal voor carnavalisten die er maar geen genoeg van kunnen krijgen, zet Arriva in (en rondom) Maastricht extra borrelbussen in. De tickets zijn te koop bij de chauffeur van de nachtbus. Ook rijden de bussen en treinen in de carnavalsvakantie volgens een aangepaste dienstregeling. Lees hier meer.

Foto: Marcel van Hoorn (ANP)

Dronkenlap slaapt roes uit in cel
Niet zomaar dronken maar mégadronken. Een man in Heerlen was er gisteravond zo erg aan toe dat hij letterlijk niet meer op zijn benen kon staan. De katerige vraag "Waar ben ik?" die hij zich vanmorgen ongetwijfeld stelde, had dan ook als antwoord "In de cel!" Lees hier meer.

Radicaliserende jongeren niet negeren
Volgens burgemeester Annemarie Penn-te Strake is het de hoogste tijd dat er gesproken wordt over radicaliserende jongeren. Volgens de eerste burger werd er in Maastricht amper gesproken over jihadisten die naar het kalifaat trekken, zoals Sultan Berzel. "De tijd is voorbij om het klein te houden. Het werkt niet als we er geheimzinnig over doen", zegt ze. Lees hier meer.

Haal ouderen weg achter het stuur
Grijp in, als het onverantwoord is dat je vader of grootvader nog achter het stuur kruipt. Dat is de strekking van een emotionele oproep van de Maastrichtse weduwnaar Bas. Hij verloor vorig jaar zijn vrouw en zoon bij een ongeluk op de A79. Een hoogbejaarde spookrijder veroorzaakte de aanrijding. Lees hier meer.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop