Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Grote opluchting bij marktfamilie

Geplaatst opvrijdag 22 januari 2021 - 11:53

Gestolen kraam weer terecht, Theo Hiddema keert terug als advocaat en VVV-Venlo hengelt nieuwe speler binnen. Dit en meer, in de 1Lunch.

Het gemis van sociaal contact in coronatijd
Het verlangen naar sociaal contact in coronatijd is groot. Dat blijkt ook uit burgerinitiatieven die zich daarmee bezighouden, en overspoeld worden met vragen daarover. Sociaal Maatje Heerlen is daar een van. "Mensen raken wanhopig." Dat merkt Amber-Helena Reisig tijdens deze tweede lockdown. Mensen met een laag inkomen en weinig contacten hebben het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Lees hier meer.

Video: L1

Tweede Griek naar De Koel
VVV-Venlo heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Christos Donis. De 26-jarige middenvelder wordt gehuurd van Ascoli. Donis treft bij VVV één landgenoot: spits Georgios Giakoumakis. Lees hier meer.

Aanklacht tegen agent om discriminatie geseponeerd
De discriminatiezaak die was aangespannen tegen een politieagent na diens opmerking tegen een groep mannen in Vijlen, is geseponeerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De politieman maakte afgelopen zomer tijdens een controle op stroperij in Camerig de opmerking "Mannen van jullie afkomst gaan niet wandelen met 29 graden" tegen een groep van zes mannen. Twee van hen hadden een donkere huidskleur, twee waren getint en twee mannen hadden een witte huidskleur. Lees hier meer.

Opmerking discriminatie agent Vijlen Camerig (4 jun 2020)
Foto: L1

Hiddema weer advocaat: 'Ik werd politiek depressief'
Voormalig Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Theo Hiddema is blij dat hij niet meer in de politiek actief is. "Het was een geestelijke dwangbuis waar ik niet meer in verder kon na alle aantijgingen van antisemitische drek. Ik werd er politiek depressief van. Ik ben nu weer strafrechtadvocaat en dat bevalt me goed", zegt Hiddema. Lees hier meer.

Loodzware gestolen olijvenkraam weer terecht
De olijvenkraam van een Weerter marktondernemer die in de nacht van woensdag op donderdag werd gestolen, is teruggevonden. De eigenaar laat weten enorm blij te zijn. Nu de kraam weer terecht, is, kan de ondernemer zaterdag weer de markt op. "We hebben veel schade geleden, maar zullen er zeker voor zorgen dat we onze klanten weer zien zaterdag", aldus de ondernemer. Lees hier meer.

Olijvenkraam Weert
Foto: Facebook Vapis Olijven Handelsonderneming
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen