Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Grootschalig ontslag bij Nedcar

Geplaatst opwoensdag 2 december 2020 - 12:05

Henk (57) deed zelfmoordpoging na doden echtgenote, scholen en kinderopvang gesloten door waterlek en 750 medewerkers worden ontslagen bij Nedcar.

Boeken Zwarte Piet niet geweerd uit Limburgse bibliotheken
Er zijn geen Limburgse bibliotheken die boeken met Zwarte Piet uit hun collectie hebben verwijderd. PVV en FvD hadden ruim twee weken geleden apart van elkaar vragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat bibliotheken in Nederland bezig zijn met het weghalen van boeken met Zwarte Piet. PVV en FvD vonden dat niet acceptabel en spraken van 'moderne boekverbrandingen en censuur'. Lees hier meer.

App CoronaMelder werkt nu ook grensoverschrijdend
De app CoronaMelder werkt vanaf woensdag samen met andere Europese corona-apps, onder meer met de Corona-Warn-App uit Duitsland. Limburgers die de CoronaMelder op hun telefoon hebben, krijgen nu ook een melding als ze langere tijd in de buurt zijn geweest van Duitsers die de Corona-Warn-App hebben en positief getest zijn. Lees hier meer.

coronamelder app corona melder stockfoto (18 nov 2020)
Foto: iStock

Henk (57) deed zelfmoordpoging na doden echtgenote
Henk V. (57) heeft geprobeerd uit het leven te stappen, nadat hij zijn vrouw om het leven bracht. De Maastrichtenaar bleef echter in leven en zit nu vast op verdenking van de moord op zijn echtgenote. Henk heeft verklaard dat zijn vrouw al een tijd een vrij opzichtige affaire had. Lees hier meer.

dode vrouw in woning Maastricht Minister Talmastraat - 10 september 2020
Henk V. en zijn dode vrouw werden door de politie gevonden in hun woning in de Minister Talmastraat.
Foto: Orange Media

Waterlekkage Valkenburg: scholen en kinderopvang gesloten
In Valkenburg is vanmorgen een waterlek ontstaan. Daardoor zijn de kelders van een kinderdagverblijf, basisschool Broekhem en het Stella Maris College ondergelopen. Uit voorzorg zijn de scholen gesloten. Lees hier meer.

Coach Sjors Ultee blijft aan het roer bij Fortuna Sittard
Sjors Ultee is definitief de coach die Fortuna Sittard dit seizoen naar handhaving in de Eredivisie moet loodsen. Er komt geen nieuwe hoofdtrainer. De geboren Utrechter krijgt het vertrouwen van de Sittardse clubleiding en ondertekent een contract als hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. Lees hier meer.

Ontslagronde bij Nedcar: 750 mensen verliezen baan
Bij VDL Nedcar verliezen 750 medewerkers hun baan. Het gaat om zo'n 600 uitzendkrachten en 150 mensen in vaste dienst. Eerder werd al bekend dat BMW in 2023 stopt met de productie van haar modellen in Born. Nu is duidelijk dat de gevraagde aantallen komend jaar ook lager liggen waardoor er minder mensen nodig zijn. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen