Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Graven naar vliegtuigwrak op twee 'voetbalvelden'

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 11:53

Het warme zomerweer is even opgeschort, de provincie heeft de beleidsregels voor commerciële helikoptervluchten bijgesteld en Fortuna Sittard-supporters zijn het goedkoopst uit als ze zich dit seizoen in een clubshirt willen hijsen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Wisselvallig zomerweer: kans op onweersbuien met hagel
Het warme zomerweer is even opgeschort, de komende week wordt het niet warmer dan normaal. Ook kunnen er vandaag enkele onweersbuien met hagel en windvlagen over de provincie trekken. Lees hier meer.

Foto: Istock

Goedkope shirts voor Limburgse voetbalfans
Dat is mooi meegenomen! Fortuna Sittard-supporters zijn het goedkoopst uit als ze zich dit seizoen in een clubshirt willen hijsen. Volgens webwinkel Beslist zijn de Sittardse shirts met 50 euro het goedkoopst van de hele Eredivisie. Lees hier meer.

Regels commerciële helikoptervluchten aangescherpt
De provincie heeft de beleidsregels voor commerciële helikoptervluchten op verschillende punten bijgesteld. Met de verscherpte regels probeert de provincie de overlast van wat zij tijdelijk en uitzonderlijk gebruik luchtvaart noemt binnen de perken te houden. Daarbij probeert men rekening te houden met het milieu én de belangen van luchtvaart- en recreatieve bedrijven. Lees hier meer.

Video: recordaantal bezoekers Zomerparkfeest
Gisteravond werd het Zomerparkfeest in Venlo afgesloten. Het was de laatste van vier dagen feest in de stad. Van donderdag tot en met zondag kwamen er 101.000 festivalbezoekers naar Venlo. Lees hier meer.

'Berging vliegtuigwrak WOII in Pey gaat weken duren'
Het bergen van een vliegtuigwrak in Pey-Echt duurt naar verwachting zeker drie weken. Zondag werd bekend dat op 16 september begonnen wordt met de berging van de in 1942 neergestorte bommenwerper. De graafwerkzaamheden beslaan een terrein dat zo groot is als anderhalf tot twee voetbalvelden. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen