Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Graven naar vliegtuigwrak op twee 'voetbalvelden'

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 11:53

Het warme zomerweer is even opgeschort, de provincie heeft de beleidsregels voor commerciële helikoptervluchten bijgesteld en Fortuna Sittard-supporters zijn het goedkoopst uit als ze zich dit seizoen in een clubshirt willen hijsen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Wisselvallig zomerweer: kans op onweersbuien met hagel
Het warme zomerweer is even opgeschort, de komende week wordt het niet warmer dan normaal. Ook kunnen er vandaag enkele onweersbuien met hagel en windvlagen over de provincie trekken. Lees hier meer.

Foto: Istock

Goedkope shirts voor Limburgse voetbalfans
Dat is mooi meegenomen! Fortuna Sittard-supporters zijn het goedkoopst uit als ze zich dit seizoen in een clubshirt willen hijsen. Volgens webwinkel Beslist zijn de Sittardse shirts met 50 euro het goedkoopst van de hele Eredivisie. Lees hier meer.

Regels commerciële helikoptervluchten aangescherpt
De provincie heeft de beleidsregels voor commerciële helikoptervluchten op verschillende punten bijgesteld. Met de verscherpte regels probeert de provincie de overlast van wat zij tijdelijk en uitzonderlijk gebruik luchtvaart noemt binnen de perken te houden. Daarbij probeert men rekening te houden met het milieu én de belangen van luchtvaart- en recreatieve bedrijven. Lees hier meer.

Video: recordaantal bezoekers Zomerparkfeest
Gisteravond werd het Zomerparkfeest in Venlo afgesloten. Het was de laatste van vier dagen feest in de stad. Van donderdag tot en met zondag kwamen er 101.000 festivalbezoekers naar Venlo. Lees hier meer.

'Berging vliegtuigwrak WOII in Pey gaat weken duren'
Het bergen van een vliegtuigwrak in Pey-Echt duurt naar verwachting zeker drie weken. Zondag werd bekend dat op 16 september begonnen wordt met de berging van de in 1942 neergestorte bommenwerper. De graafwerkzaamheden beslaan een terrein dat zo groot is als anderhalf tot twee voetbalvelden. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen