Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Glibberpartijen na vorstrijke nacht

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 11:55

* Rook in appartement verraadt hennepplantage
* Moordverdachte schietpartij begraafplaats Roermond niet vrij
* Wout Poels laat zich gelden

Moordverdachte schietpartij begraafplaats Roermond niet op vrije voeten
"Ik wil graag naar huis. Ik heb niets met de zaak te maken", zei een man die verdacht is van betrokkenheid bij een schietpartij op de begraafplaats in Roermond vorig jaar. Zijn verzoek werd vandaag afgewezen door de rechtbank Roermond. Lees hier meer.

Foto: Niek van Herten

Minder maatregelen bij Bandidos-leider
De tijdelijke verkeersdrempels worden weggehaald in de straat Aan de Linde in Nieuwstadt. Die werden daar gelegd, nadat er een handgranaat werd gevonden in de voortuin van Bandidos-leider Harrie Ramakers. Ook werd een noodverordening afgekondigd en werden bewakingscamera's geplaatst vanwege de dreiging. Die maatregelen blijven wel nog van kracht, net als het extra toezicht in de buurt door de politie. Lees hier meer.

Foto: Danique Daemen/L1

Rook in appartement verraadt hennepplantage
Rook in een appartement in Roermond heeft een hennepplantage verraden. De brandweer kwam in actie, nadat er melding was gemaakt van een brand. Uiteindelijk werden de brandweermensen niet zozeer opgezadeld met het blussen, maar met een onbekend aantal hennepplanten. Lees hier meer.

Foto: Fer Traugott

Wout Poels laat zich gelden
Tot vijf kilometer voor de streep wist Wout Poels indruk te maken in de vierde etappe van de Tour Down Under. Hij ging al die tijd voorop in de beklimmingen. Die laatste kilometers moest de wielrenner uit Blitterswijck zich echter gewonnen geven. Bij Poels heerste vooral teleurstelling. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Vaak raak door gladheid
Het was vanmorgen vaak raak op de weg, vermoedelijk door spekgladde wegen. Vooral in Midden-Limburg gebeurde er verschillende ongelukken. In Horn raakte een auto van de weg. Niet veel later belandde in Heibloem een voertuig op de kop in een sloot. In Roermond werd een voetganger aangereden. Ook in Maastricht werd een voetganger geschept door een auto. Op de A73 bij Swalmen vond het grootste ongeluk plaats met vijf voertuigen. Lees hier meer.

Foto: Fer Traugott

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen