Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Gefeliciteerd! Wij horen al 150 jaar bij Nederland

Geplaatst opdonderdag 11 mei 2017 - 11:51

* Limburg hoort al 150 jaar bij Nederland
* Fidget Spinner, nieuwe rage onder jeugd
* Zomerse temperaturen op komst

Limburg is jarig
Vandaag precies 150 jaar geleden werd Limburg officieel voor honderd procent een Nederlandse provincie. Daarvoor was Limburg deels Nederland en deels Duits. Dit jubileum wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Lees hier meer.

Fidget Spinner
Ken jij de Fidget Spinner al? Het is een nieuwe rage onder de Limburgse jeugd. Speelgoedwinkels worden overspoeld door jongeren die het driehoekige speeltje willen hebben. Je kunt er verschillende trucjes mee doen. Eigenlijk is het speeltje bedoeld voor kinderen met autisme of ADHD, als bezigheidstherapie. Heb jij de Fidget Spinner al? Lees hier meer

Foto: L1/Frank Moonen

In goede gezondheid
De meeste Limburgers zijn heel tevreden over hun eigen gezondheid. Bijna driekwart van de volwassenen noemt zijn/haar eigen gezondheid goed of zelfs zeer goed. En dat terwijl toch een derde van de Limburgers aangeeft door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in de dagelijkse activiteiten. Er is wel een verschil tussen het noorden en het zuiden van onze provincie. Lees hier meer.

Nest van slechtvalken leeg
Het slechtvalkennest bovenin de Martinustoren in Venlo was vandaag leeg. Wie via de webcam een glimp wilde opvangen van de vier kuikens kwam dan ook bedrogen uit. Gelukkig bleek er geen reden tot paniek. Er was een briefje in het nest achtergelaten: "Wij worden nu geringd. Tot zo!" Lees hier meer.

Schietpartij Kerkrade
In het onderzoek naar de schietpartij in Kerkrade waarbij een 39-jarige fietser zwaargewond raakte, heeft de politie een inval gedaan in een woning in Landgraaf. Een woordvoerder van de politie kan nog weinig zeggen over de resultaten van de inval. Een team van 20 rechercheurs is bezig met het onderzoek. Lees hier meer.

Zomerse temperaturen
Je mag jouw zomerkleding alvast van de zolder halen. Volgende week woensdag en donderdag wordt het namelijk zomers warm, met temperaturen rond de 25 graden. Ideaal weer om op het terras te zitten of lekker te barbecueën dus. Maar we moeten nog wel even geduld hebben. De komende dagen wordt het weliswaar zo'n 20 graden, maar de kans op regen is groot. Sterker nog, het kan zelfs gaan onweren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen