Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Gefeliciteerd! Wij horen al 150 jaar bij Nederland

Geplaatst opdonderdag 11 mei 2017 - 11:51

* Limburg hoort al 150 jaar bij Nederland
* Fidget Spinner, nieuwe rage onder jeugd
* Zomerse temperaturen op komst

Limburg is jarig
Vandaag precies 150 jaar geleden werd Limburg officieel voor honderd procent een Nederlandse provincie. Daarvoor was Limburg deels Nederland en deels Duits. Dit jubileum wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Lees hier meer.

Fidget Spinner
Ken jij de Fidget Spinner al? Het is een nieuwe rage onder de Limburgse jeugd. Speelgoedwinkels worden overspoeld door jongeren die het driehoekige speeltje willen hebben. Je kunt er verschillende trucjes mee doen. Eigenlijk is het speeltje bedoeld voor kinderen met autisme of ADHD, als bezigheidstherapie. Heb jij de Fidget Spinner al? Lees hier meer

Foto: L1/Frank Moonen

In goede gezondheid
De meeste Limburgers zijn heel tevreden over hun eigen gezondheid. Bijna driekwart van de volwassenen noemt zijn/haar eigen gezondheid goed of zelfs zeer goed. En dat terwijl toch een derde van de Limburgers aangeeft door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in de dagelijkse activiteiten. Er is wel een verschil tussen het noorden en het zuiden van onze provincie. Lees hier meer.

Nest van slechtvalken leeg
Het slechtvalkennest bovenin de Martinustoren in Venlo was vandaag leeg. Wie via de webcam een glimp wilde opvangen van de vier kuikens kwam dan ook bedrogen uit. Gelukkig bleek er geen reden tot paniek. Er was een briefje in het nest achtergelaten: "Wij worden nu geringd. Tot zo!" Lees hier meer.

Schietpartij Kerkrade
In het onderzoek naar de schietpartij in Kerkrade waarbij een 39-jarige fietser zwaargewond raakte, heeft de politie een inval gedaan in een woning in Landgraaf. Een woordvoerder van de politie kan nog weinig zeggen over de resultaten van de inval. Een team van 20 rechercheurs is bezig met het onderzoek. Lees hier meer.

Zomerse temperaturen
Je mag jouw zomerkleding alvast van de zolder halen. Volgende week woensdag en donderdag wordt het namelijk zomers warm, met temperaturen rond de 25 graden. Ideaal weer om op het terras te zitten of lekker te barbecueën dus. Maar we moeten nog wel even geduld hebben. De komende dagen wordt het weliswaar zo'n 20 graden, maar de kans op regen is groot. Sterker nog, het kan zelfs gaan onweren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen