Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Gefeliciteerd! Wij horen al 150 jaar bij Nederland

Geplaatst opdonderdag 11 mei 2017 - 11:51

* Limburg hoort al 150 jaar bij Nederland
* Fidget Spinner, nieuwe rage onder jeugd
* Zomerse temperaturen op komst

Limburg is jarig
Vandaag precies 150 jaar geleden werd Limburg officieel voor honderd procent een Nederlandse provincie. Daarvoor was Limburg deels Nederland en deels Duits. Dit jubileum wordt natuurlijk uitgebreid gevierd. Lees hier meer.

Fidget Spinner
Ken jij de Fidget Spinner al? Het is een nieuwe rage onder de Limburgse jeugd. Speelgoedwinkels worden overspoeld door jongeren die het driehoekige speeltje willen hebben. Je kunt er verschillende trucjes mee doen. Eigenlijk is het speeltje bedoeld voor kinderen met autisme of ADHD, als bezigheidstherapie. Heb jij de Fidget Spinner al? Lees hier meer

Foto: L1/Frank Moonen

In goede gezondheid
De meeste Limburgers zijn heel tevreden over hun eigen gezondheid. Bijna driekwart van de volwassenen noemt zijn/haar eigen gezondheid goed of zelfs zeer goed. En dat terwijl toch een derde van de Limburgers aangeeft door gezondheidsproblemen beperkt te zijn in de dagelijkse activiteiten. Er is wel een verschil tussen het noorden en het zuiden van onze provincie. Lees hier meer.

Nest van slechtvalken leeg
Het slechtvalkennest bovenin de Martinustoren in Venlo was vandaag leeg. Wie via de webcam een glimp wilde opvangen van de vier kuikens kwam dan ook bedrogen uit. Gelukkig bleek er geen reden tot paniek. Er was een briefje in het nest achtergelaten: "Wij worden nu geringd. Tot zo!" Lees hier meer.

Schietpartij Kerkrade
In het onderzoek naar de schietpartij in Kerkrade waarbij een 39-jarige fietser zwaargewond raakte, heeft de politie een inval gedaan in een woning in Landgraaf. Een woordvoerder van de politie kan nog weinig zeggen over de resultaten van de inval. Een team van 20 rechercheurs is bezig met het onderzoek. Lees hier meer.

Zomerse temperaturen
Je mag jouw zomerkleding alvast van de zolder halen. Volgende week woensdag en donderdag wordt het namelijk zomers warm, met temperaturen rond de 25 graden. Ideaal weer om op het terras te zitten of lekker te barbecueën dus. Maar we moeten nog wel even geduld hebben. De komende dagen wordt het weliswaar zo'n 20 graden, maar de kans op regen is groot. Sterker nog, het kan zelfs gaan onweren. Lees hier meer.

Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen