Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Geen witte Kerst, wel een wit begin van 2017?

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 11:59

* Roermondenaar bijt steward
* Beeldmateriaal fatale arrestatie
* Mosasaurus-mysterie duurt voort

Op 't menu: oor van steward
Een man uit Roermond is in de Verenigde Staten opgepakt en riskeert er een jarenlange celstraf. Op zijn weg van Amsterdam naar San Francisco zou hij namelijk in een dronken bui een KLM-steward in zijn oor hebben gebeten. In januari moet hij in de VS voor de rechter verschijnen.

Beeldmateriaal fatale arrestatie
Hoewel omstanders de beelden van de dodelijke arrestatie van een 35-jarige Macedoni├źr van de politie moesten verwijderen, heeft de Rijksrecherche toch nog beeldmateriaal ontvangen. De man overleed vorige week dinsdag toen agenten hem in winkelcentrum Brusselse Poort wilde oppakken. Dankzij de beelden en verklaringen van getuigen heeft de Rijksrecherche nu een 'goed beeld gekregen van hetgeen er gebeurd is'.

Foto: iStock

Cultheld Nathan
Weinig mensen kennen hem vanwege zijn voetbalkwaliteiten en toch weten voetballiefhebbers in heel Nederland wie hij is. Nathan Rutjes is met recht wat je noemt een cultheld. Reden genoeg om eens terug te blikken op 2016 met de populaire Roda-speler. Tot aan het nieuwe jaar blijft 1Limburg dat iedere dag doen met mensen die dit jaar veel in het nieuws waren of een bijzonder 2016 beleefden.

Mosasaurus-mysterie
Het lijkt erop dat er nog een mosasuarus is gevonden. Tussen de resten van mosasaurus Lars zijn mogelijk ook botten van een tweede mosasaurus gevonden. Er werd namelijk een snuitpunt gevonden. Alleen: die snuitpunt is wel erg klein en lijkt qua formaat niet te passen bij de rest van het skelet van Lars.

Foto: Johannes Timmermans

Sneeuw?
Een witte kerst zat er niet in, maar mogelijk begint het nieuwe jaar goed voor mensen die houden van sneeuw. Maandag konden er namelijk wel eens wat sneeuwvlokken vallen, laat Meteo Limburg weten. Tot die tijd blijft het overigens droog en een graad of 5. Grote vraag is nog wel of ook de jaarwisseling zelf droog blijft.

Na de lunch
Rond de jaarwisseling is het tijd om terug te blikken. Afgelopen jaar gebeurden er heel wat bizarre dingen in Limburg. 1Limburg heeft daarom de opmerkelijkste en raarste momenten op een rijtje gezet in het 'raaroverzicht' , dat u vanaf vanmiddag kunt lezen op onze website.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen