Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Geen grote incidenten door storm Francis

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 12:02

Limburgse wasberen ontsnapt uit een dierenpark in Emmen, zware windstoten door zomerstorm Francis en Heerlen verbiedt het voeren van eenden bij Kasteel Hoensbroek. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Limburgse wasberen ontsnapt uit dierenpark in Emmen
Vijf Limburgse wasberen zijn afgelopen week uit hun verblijf ontsnapt in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De dierentuin had de dieren pas sinds half juli in het park en hoopt ze snel terug te vinden. Lees hier meer.

Zware windstoten door storm Francis
Zomerstorm Francis raast over Limburg heen. Limburg kreeg woensdagochtend te maken met onstuimig weer en zware windstoten. Een aantal bomen bezweek door de windstoten. Onder meer in Venlo en Nuth viel een boom om. Lees hier meer.

Stormschade Venlo (26 aug 2020)
Foto: Luuk Timmermans

Marechaussee achtervolgt bestuurder met celtegoed
De Koninklijke Marechaussee heeft een 32-jarige Heerlenaar aangehouden die nog een jaar gevangenisstraf moet uitzitten. De man werd dinsdag aangehouden in Beek nadat hij eerst per auto en daarna te voet vluchtte. Lees hier meer.

Scooterrijder gewond na botsing op rotonde
De bestuurder van een scooter is woensdagochtend gewond geraakt na een botsing met een auto in Venlo. Het ongeluk gebeurde op de rotonde tussen de Shakespearelaan en de Henriëtte Roland Holstlaan. De scooterrijder moest volgens een correspondent worden overgebracht naar het ziekenhuis. Lees hier meer.

Scooterrijder gewond na botsing op rotonde (26 aug 2020)
Foto: Keistadnieuws

Heerlen verbiedt voeren eenden bij Kasteel Hoensbroek
De gemeente Heerlen heeft een voerverbod ingesteld bij Kasteel Hoensbroek om overlast tegen te gaan. Volgens wethouder Charles Claessens is noodzakelijk: "We zien dat buurtbewoners de dieren voeren. Daardoor hebben we daar veel overlast van uitwerpselen." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen