Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Geen grote incidenten door storm Francis

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 12:02

Limburgse wasberen ontsnapt uit een dierenpark in Emmen, zware windstoten door zomerstorm Francis en Heerlen verbiedt het voeren van eenden bij Kasteel Hoensbroek. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Limburgse wasberen ontsnapt uit dierenpark in Emmen
Vijf Limburgse wasberen zijn afgelopen week uit hun verblijf ontsnapt in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De dierentuin had de dieren pas sinds half juli in het park en hoopt ze snel terug te vinden. Lees hier meer.

Zware windstoten door storm Francis
Zomerstorm Francis raast over Limburg heen. Limburg kreeg woensdagochtend te maken met onstuimig weer en zware windstoten. Een aantal bomen bezweek door de windstoten. Onder meer in Venlo en Nuth viel een boom om. Lees hier meer.

Stormschade Venlo (26 aug 2020)
Foto: Luuk Timmermans

Marechaussee achtervolgt bestuurder met celtegoed
De Koninklijke Marechaussee heeft een 32-jarige Heerlenaar aangehouden die nog een jaar gevangenisstraf moet uitzitten. De man werd dinsdag aangehouden in Beek nadat hij eerst per auto en daarna te voet vluchtte. Lees hier meer.

Scooterrijder gewond na botsing op rotonde
De bestuurder van een scooter is woensdagochtend gewond geraakt na een botsing met een auto in Venlo. Het ongeluk gebeurde op de rotonde tussen de Shakespearelaan en de Henriëtte Roland Holstlaan. De scooterrijder moest volgens een correspondent worden overgebracht naar het ziekenhuis. Lees hier meer.

Scooterrijder gewond na botsing op rotonde (26 aug 2020)
Foto: Keistadnieuws

Heerlen verbiedt voeren eenden bij Kasteel Hoensbroek
De gemeente Heerlen heeft een voerverbod ingesteld bij Kasteel Hoensbroek om overlast tegen te gaan. Volgens wethouder Charles Claessens is noodzakelijk: "We zien dat buurtbewoners de dieren voeren. Daardoor hebben we daar veel overlast van uitwerpselen." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen