Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Geduld chroom-6 gedupeerden op de proef gesteld

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 11:57

* Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder
* Nieuwe personages in twaalfde seizoen Flikken Maastricht
* Vrouw uit Maas gered na sprong van Hoge Brug

Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder
Een Maastrichtse huisarts wordt verdacht van moord op zijn schoonmoeder. Justitie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar tenminste één sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Het Maastrichtse verzorgingstehuis Martha Flora, waar de huisarts werkte, is 'diep geraakt en verdrietig' over het nieuws. Lees hier meer.

Nieuwe personages in nieuw seizoen Flikken Maastricht
Goed nieuws voor de fans van Flikken Maastricht. Nog ruim twee weken en dan begint het nieuwe seizoen. In een trailer is te zien dat er een aantal nieuwe gezichten te zien zal zijn. Naast acteur Martin Schwab, bekend van de politieserie Baantjer als Ab Keizer en regisseur van een aantal afleveringen van Flikken Maastricht, duikt ook acteur Vincent Croiset op. Lees hier meer.

Foto: Still Flikken Maastricht trailer AVROTROS

Vrouw uit Maas gered na sprong van Hoge Brug
​Een agent heeft woensdagmorgen een vrouw uit de Maas gered. De vrouw was van de Hoge Brug gesprongen. De agent kon haar nog net uit het water halen door haar hand te grijpen. Volgens een politiewoordvoerder was ze flink onderkoeld toen ze uit het water werd gehaald. Lees hier meer.

DSM profiteert van sterke vraag
DSM heeft afgelopen jaar geprofiteerd van een sterke vraag naar zijn producten. Over heel 2017 wist DSM de omzet op eigen kracht met 9 procent op te voeren tot 8,6 miljard euro. Het speciaalchemiebedrijf denkt dat de gunstige marktomstandigheden nog wel even aanhouden, zodat aan het einde van dit jaar de financiële doelstellingen die het eerder stelde voor 2018 te hebben overtroffen. Lees hier meer.

Het hoofdkantoor van DSM in Heerlen
Foto: Wikipedia

Gedupeerden chroom-6 teleurgesteld in rechtsgang
Oud-medewerkers van Defensie hebben vanochtend een teleurstelling moeten verwerken. De rechtbank in Maastricht heeft de slepende kwestie rondom chroom-6 niet ontvankelijk verklaard. Advocaat Rob Bedaux, die ongeveer honderd slachtoffers vertegenwoordigt, gaat nu kijken of het ministerie via een civielrechtelijk proces kan worden aangepakt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen