Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: 'Gebruik geen energiedrankjes tijdens examens'

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 12:00

Een aanmoedigingspremie aanbieden is 'best ernstig', Limburgs talent tekent bij Belgische veldritploeg en tips om examenstress te voorkomen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Limburgs talent tekent contract bij Belgische veldritploeg
Het Limburgse wielertalent Femke Gort rijdt vanaf september 2021 voor de Belgische veldritploeg BNS Technics - Groep T.O.M. Cycling Team. De 17-jarige wielrenster uit Echt is blij dat ze een volgende fase in haar wielercarrière kan laten ingaan. Lees hier meer.

Fenke Gort bij contractondertekening
Foto: TFoto

Aanmoedigingspremie voor Fortuna: 'Dit is best ernstig'
Het is 'best ernstig' als blijkt dat FC Emmen Fortuna Sittard daadwerkelijk een aanmoedigingspremie in het vooruitzicht heeft gesteld om goed te presteren in de laatste wedstrijd van het seizoen. Volgens Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht, moet hier dan ook serieus naar gekeken worden. "In het reglement van de KNVB is vastgesteld dat het niet is toegestaan." Lees hier haar hele verhaal.

Dode vrouw Landgraaf: geen misdrijf
De dode vrouw die gisterochtend in een bosje langs de Moltweg in Landgraaf werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. De identiteit van de vrouw is inmiddels wel bekend, maar de politiek maakt die niet bekend. Vermoedelijk is de vrouw een natuurlijke dood gestorven. Lees hier meer.

Vrouw dood aangetroffen Landgraaf (16 mei 2021)
Foto: L1 (Frank Moonen)

Stem op jouw favoriete terras
Na ruim een half jaar gesloten te zijn geweest, werden dit voorjaar de terrassen vol vreugde heropend. Een mooi moment voor ondernemers, locals en toeristen. Om de lokale horeca een welverdiend hart onder de riem te steken, lanceren Chapeau Magazine en L1 opnieuw de wedstrijd 'Het Terras van het Jaar'. Draag jouw favoriete terras aan.

Eindexamens zijn begonnen: tips om stress te voorkomen
De eindexamens zijn begonnen en dat levert veel scholieren vaak examenstress op. "Er zijn heel wat manieren om goed om te gaan met die stress", zegt faalangstreductietrainer Pascal Cuijpers. Eén van de tips is het G-denken. "Op deze manier breng je je negatieve gedachten in beeld." Lees hier wat G-denken exact is en welke tips Cuijpers nog meer heeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen