Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Gaat ook de oostgrens dicht?

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 12:02

Opening obesitaskliniek in Venlo, wie gooide die brandbom, uitwijkmanoeuvre voor konijn gaat mis. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Opening obesitaskliniek in Venlo
Mensen die lijden aan ernstig overgewicht kunnen voortaan ook terecht in een kliniek in Venlo. Daar wordt een vestiging van een obesitaskliniek geopend. De mensen krijgen daar een maagverkleining. Lees hier meer.

overgewicht, zwaarlijvigheid, obesitas, sporten, gewrichten (stock)
Foto: iStock

Vergoedingen voor meer carc-aandoeningen
De lijst met ziekten waar oud-defensiemedewerkers een schadevergoeding voor kunnen krijgen na het gebruik van CARC-verf is uitgebreid. Het RIVM heeft nieuwe ziekten vastgesteld die het gevolg kunnen zijn van schilderwerk aan militaire voertuigen op bijvoorbeeld de depots in Brunssum en Eygelshoven Lees hier meer.

Wie gooide die brandbom?
Een woning in Ransdaal is afgelopen weekend bekogeld met een molotovcocktail. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het huis raakte wel beschadigd. De politie onderzoekt wat hier achter steekt. Lees hier meer.

Uitwijkmanoeuvre voor konijn gaat mis
Voor een automobilist is een uitwijkmanoeuvre duur uitgepakt. De bestuurder ontweek ergens in Horst aan de Maas een overstekend konijn. Lees hier wat er gebeurde.

Ongeval door konijn Horst aan de Maas (6 apr 2020)
Foto: Politie Horst (Facebook)

Gaat ook de oostgrens dicht?
Gaat de grens met Duitsland dicht? De regering in Berlijn neemt vandaag een beslissing of de Limburgse Oostgrens dicht gaat, maar in Venlo is de Polizei vanmorgen al begonnen met controleren. Lees hier meer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen