Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Gaat ook de oostgrens dicht?

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 12:02

Opening obesitaskliniek in Venlo, wie gooide die brandbom, uitwijkmanoeuvre voor konijn gaat mis. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Opening obesitaskliniek in Venlo
Mensen die lijden aan ernstig overgewicht kunnen voortaan ook terecht in een kliniek in Venlo. Daar wordt een vestiging van een obesitaskliniek geopend. De mensen krijgen daar een maagverkleining. Lees hier meer.

overgewicht, zwaarlijvigheid, obesitas, sporten, gewrichten (stock)
Foto: iStock

Vergoedingen voor meer carc-aandoeningen
De lijst met ziekten waar oud-defensiemedewerkers een schadevergoeding voor kunnen krijgen na het gebruik van CARC-verf is uitgebreid. Het RIVM heeft nieuwe ziekten vastgesteld die het gevolg kunnen zijn van schilderwerk aan militaire voertuigen op bijvoorbeeld de depots in Brunssum en Eygelshoven Lees hier meer.

Wie gooide die brandbom?
Een woning in Ransdaal is afgelopen weekend bekogeld met een molotovcocktail. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het huis raakte wel beschadigd. De politie onderzoekt wat hier achter steekt. Lees hier meer.

Uitwijkmanoeuvre voor konijn gaat mis
Voor een automobilist is een uitwijkmanoeuvre duur uitgepakt. De bestuurder ontweek ergens in Horst aan de Maas een overstekend konijn. Lees hier wat er gebeurde.

Ongeval door konijn Horst aan de Maas (6 apr 2020)
Foto: Politie Horst (Facebook)

Gaat ook de oostgrens dicht?
Gaat de grens met Duitsland dicht? De regering in Berlijn neemt vandaag een beslissing of de Limburgse Oostgrens dicht gaat, maar in Venlo is de Polizei vanmorgen al begonnen met controleren. Lees hier meer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen