Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Fikse onweersbuien op komst met veel regen en hagel

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 12:00

Peuter gewond bij verkeersruzie, Jehova ontkent het misbruiken van vijf kinderen en er geldt voor vandaag code geel, vanwege de tropische hitte en de kans op fikse onweersbuien. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Peuter gewond bij verkeersruzie
Bij een verkeersruzie is vorige maand een jonge peuter gewond geraakt. De bestuurder van de auto zag een brommer over het hoofd en belandde daardoor in een heftige verkeersruzie. De brommerrijder werd daarbij zo kwaad dat hij met een kettingslot een autoruit insloeg. De peuter die vlak achter die ruit zat, raakte gewond. De politie zoekt de dader. Lees hier meer.

Jehova ontkent misbruik vijf kinderen
De Heerlense Jehova's getuige Jan van O. (67) wordt verdacht van het misbruiken van vijf kinderen, onder wie zijn eigen kleinzoon. Zelf ontkent Jan seksuele handelingen met de minderjarigen te hebben gepleegd. Al geeft hij wel toe dat hij ze betast heeft. Lees hier meer.

Oxygen wint finale World of Dance niet
Het is de Maastrichtse dansgroep Oxygen niet gelukt om de finale van het Amerikaanse tv-programma World of Dance te winnen. Oxygen zette een geweldig optreden neer, maar MDC3 wist de jury nog meer te imponeren. Lees hier meer.

De Maastrichtse Jennifer vertelt dat de finale in 24 uur moest worden voorbereid vanwege corona:

Code geel: fikse onweersbuien op komst
Voor vandaag geldt code geel voor Limburg, vanwege de tropische hitte én de kans op pittige onweersbuien. In de loop van de middag en avond kunnen die over onze provincie trekken, met kans op veel regen, hagel en forse windstoten. Daarmee komt er ook een einde aan de reeks van negen dagen met tropische temperaturen. Vrijdag blijft de temperatuur net onder de 30 graden steken. Lees hier meer.

Saneren failliete afvalbedrijven kost miljoenen
Limburgse gemeenten en de provincie zijn miljoenen kwijt aan faillissementen in de afvalbranche. Zodra zo'n bedrijf failliet gaat, blijft er vaak vervuild of cehmisch afval achter op het terrein. De kosten voor het saneren van deze bedrijven komt vaak voor rekening van de overheid. Lees hier om hoeveel geld het in Limburg gaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen