Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Fernando Ricksen bezig met schrijven van boek

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 9:38

* Verkeerde trucker opgepakt na dodelijke aanrijding Geel Hesje
* 'Slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama'
* Exportwaarde Nederlandse popmuziek boven 200 miljoen euro

Verkeerde trucker opgepakt na dodelijke aanrijding Geel Hesje
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen die zaterdagavond werd opgepakt op verdenking van de dodelijke aanrijding van een demonstrant van de Gele Hesjes, is weer vrijgelaten. De politie heeft inmiddels een Limburgse trucker opgepakt voor de dodelijke aanrijding. Lees verder.

Foto: Track '88

Exportwaarde Nederlandse popmuziek boven 200 miljoen euro
De exportwaarde van de Nederlandse popmuziek is voor het eerst boven de 200 miljoen euro uitgekomen, meldt Buma Cultuur maandag op basis van eigen cijfers. Yellow Claw, met Venlonaar Jim Taihuttu in de gelederen, en André Rieu zorgden voor de Limburgse inbreng. Lees verder.

Ricksen schrijft nieuw boek: 'Eerste hoofdstukken klaar'
De aan ALS lijdende oud-voetballer Fernando Ricksen is bezig met een nieuw boek. Dat zei zijn vriend en biograaf Vincent de Vries maandag in een interview met de L1 Ochtendshow. Lees verder.

Brand op vierde etage in woningcomplex Venlo
Een heftige nacht voor bewoners van een woningcomplex aan de Rijnbeekstraat in Venlo. Afgelopen nacht brak daar brand uit op de vierde etage. De ongeveer dertig bewoners van de woningen konden op tijd vluchten. Het appartement waar de brand is ontstaan is volledig verwoest. Vier andere woningen hebben veel rook- en roetschade, hierdoor zijn deze voorlopig ook onbewoonbaar. Lees verder.

Foto: VenloNu

'Slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama'
Slecht zicht als gevolg van het onstuimig weer is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk zondagavond in Bergen. Dat zegt Johan van den Boogaard, eigenaar van de veerdienst, tegen L1. Een gezin reed er zondagavond de Maas in bij de veeroversteekplaats tussen Bergen en Vierlingsbeek. In de auto zaten drie gezinsleden. Vader en zoon wisten zich op eigen kracht te redden, de moeder verdronk. Lees verder.

Foto: 112VenloNieuws

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen