Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Fabrizio zegt 'Bella Ciao'

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 11:56

Extra maatregelen door aanhoudende droogte, NK zwemmen als een zeemeermin en weer gridstraf voor Max Verstappen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Extra maatregelen door aanhoudende droogte
Waterschap Limburg neemt de komende tijd extra maatregelen om de droogte te bestrijden. Dat is nodig door de lage grondwaterstand. Het Waterschap wil het water nu zo lang mogelijk vasthouden, zodat de grondwaterstand aangevuld kan worden. Lees hier meer.

Zwemmen als een zeemeermin
Altijd al als een zeemeermin willen zwemmen? Dan kun je op 27 oktober je kans pakken tijdens het NK Zeemeerminzwemmen in Maastricht. Je kunt dan in het Geusseltbad een gooi doen naar diverse titels. Lees hier meer.

Zeemeermin
Foto: iStock

Meer bezoekers naar museum
Vorig jaar hebben musea in Limburg meer bezoek gehad. Het aantal bezoekers steeg met 10 procent naar 777.000. Vooral Nederlanders kwamen langs, maar het aantal buitenlandse bezoekers steeg wel. Sinds 2017 heeft Limburg er trouwens één museum bij gekregen. Lees hier meer.

Museum Aan het Vrijthof Maastricht
Foto: Jean-Pierre Geusens

Weer gridstraf voor Max Verstappen
Max Verstappen heeft een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Rusland. Reden is dat de Limburger weer een verbeterde versie van de Honda-motor krijgt. Hij moet daardoor zondag vijf plaatsen naar achteren starten. Lees hier meer.

Fabrizio zegt 'Bella Ciao'
Zanger en entertainer Fabrizio zegt na tien jaar 'bella ciao'. Hij hangt de microfoon aan de wilgen, omdat zijn eigen speelhal in Lanaken meer tijd vergt. Kevin Cramer, zoals zijn echt naam luidt, verwierf met zijn alter ego Fabrizio bekendheid met nummers zoals Sjiek is miech dat, Hakke Takke, De körk en Róetewisser. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen