Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Fabrizio zegt 'Bella Ciao'

Geplaatst opdonderdag 26 september 2019 - 11:56

Extra maatregelen door aanhoudende droogte, NK zwemmen als een zeemeermin en weer gridstraf voor Max Verstappen. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Extra maatregelen door aanhoudende droogte
Waterschap Limburg neemt de komende tijd extra maatregelen om de droogte te bestrijden. Dat is nodig door de lage grondwaterstand. Het Waterschap wil het water nu zo lang mogelijk vasthouden, zodat de grondwaterstand aangevuld kan worden. Lees hier meer.

Zwemmen als een zeemeermin
Altijd al als een zeemeermin willen zwemmen? Dan kun je op 27 oktober je kans pakken tijdens het NK Zeemeerminzwemmen in Maastricht. Je kunt dan in het Geusseltbad een gooi doen naar diverse titels. Lees hier meer.

Foto: iStock

Meer bezoekers naar museum
Vorig jaar hebben musea in Limburg meer bezoek gehad. Het aantal bezoekers steeg met 10 procent naar 777.000. Vooral Nederlanders kwamen langs, maar het aantal buitenlandse bezoekers steeg wel. Sinds 2017 heeft Limburg er trouwens één museum bij gekregen. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Weer gridstraf voor Max Verstappen
Max Verstappen heeft een gridstraf gekregen voor de Grand Prix van Rusland. Reden is dat de Limburger weer een verbeterde versie van de Honda-motor krijgt. Hij moet daardoor zondag vijf plaatsen naar achteren starten. Lees hier meer.

Fabrizio zegt 'Bella Ciao'
Zanger en entertainer Fabrizio zegt na tien jaar 'bella ciao'. Hij hangt de microfoon aan de wilgen, omdat zijn eigen speelhal in Lanaken meer tijd vergt. Kevin Cramer, zoals zijn echt naam luidt, verwierf met zijn alter ego Fabrizio bekendheid met nummers zoals Sjiek is miech dat, Hakke Takke, De körk en Róetewisser. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen