Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Eventjes geduld, busje komt ooit weer

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 12:00

* Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht
* Maxima bezoekt Ittervoort
* Drukke periode aanstaande voor Harm Van Veldhoven

Ov-staking verloopt zoals verwacht
De staking in het streekvervoer verloopt volgens Arriva en vakbond FNV zoals verwacht. De treinen reden tijdens de ochtendspits helemaal niet, maar bussen rijden in Limburg wel sporadisch. Het is maar de vraag hoe lang chauffeurs het werk neerleggen. "Het zou zomaar kunnen dat de acties maandag hervat worden", aldus een woordvoerder van vakbond CNV. Lees hier meer.

Foto: Frank Moonen (L1)

Maxima bezoekt Ittervoort
Gooi de oranje loper maar uit, want Koningin Máxima komt vandaag naar Ittervoort. De vrouw van de koning is bij de ondertekening van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs. Lees hier meer.

Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht
Leerlingen van het VMBO Maastricht zullen vandaag te horen krijgen of ze alsnog hun diploma kunnen halen. Minister Arie Slob (Onderwijs) sprak maandag de hoop uit de 354 gedupeerde leerlingen vanmiddag uitsluitsel te kunnen geven en dat gaat gebeuren. Afgelopen vrijdag werden de examens ongeldig verklaard wegens fouten van de school. Lees hier meer.

De leerlingen op het station in Den Haag.
Foto: Wouter Nelissen

Roda JC's Van Veldhoven drukke tijd voor de boeg
Technisch directeur van Roda JC Harm van Veldhoven gaat een extra drukke tijd tegemoet. Naast dat hij zijn huidige functie uitvoert, wordt hij ook tijdelijk algemeen directeur van de Kerkraadse club. Hij krijgt daarbij hulp van een financiële manager. Lees hier meer.

Anderhalve ton voor onderzoek ongeneeslijke hersentumor
Een onderzoeksgroep van het Maastricht UMC+ heeft 150.000 euro subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding om onderzoek te doen naar de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker. De onderzoekers willen in kaart brengen hoe dit agressieve tumortype, in medische termen een 'glioblastoma', zich ontwikkelt. Lees hier meer.

Foto: Istock
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen