Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Eventjes geduld, busje komt ooit weer

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 12:00

* Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht
* Maxima bezoekt Ittervoort
* Drukke periode aanstaande voor Harm Van Veldhoven

Ov-staking verloopt zoals verwacht
De staking in het streekvervoer verloopt volgens Arriva en vakbond FNV zoals verwacht. De treinen reden tijdens de ochtendspits helemaal niet, maar bussen rijden in Limburg wel sporadisch. Het is maar de vraag hoe lang chauffeurs het werk neerleggen. "Het zou zomaar kunnen dat de acties maandag hervat worden", aldus een woordvoerder van vakbond CNV. Lees hier meer.

Foto: Frank Moonen (L1)

Maxima bezoekt Ittervoort
Gooi de oranje loper maar uit, want Koningin Máxima komt vandaag naar Ittervoort. De vrouw van de koning is bij de ondertekening van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs. Lees hier meer.

Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht
Leerlingen van het VMBO Maastricht zullen vandaag te horen krijgen of ze alsnog hun diploma kunnen halen. Minister Arie Slob (Onderwijs) sprak maandag de hoop uit de 354 gedupeerde leerlingen vanmiddag uitsluitsel te kunnen geven en dat gaat gebeuren. Afgelopen vrijdag werden de examens ongeldig verklaard wegens fouten van de school. Lees hier meer.

De leerlingen op het station in Den Haag.
Foto: Wouter Nelissen

Roda JC's Van Veldhoven drukke tijd voor de boeg
Technisch directeur van Roda JC Harm van Veldhoven gaat een extra drukke tijd tegemoet. Naast dat hij zijn huidige functie uitvoert, wordt hij ook tijdelijk algemeen directeur van de Kerkraadse club. Hij krijgt daarbij hulp van een financiële manager. Lees hier meer.

Anderhalve ton voor onderzoek ongeneeslijke hersentumor
Een onderzoeksgroep van het Maastricht UMC+ heeft 150.000 euro subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding om onderzoek te doen naar de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker. De onderzoekers willen in kaart brengen hoe dit agressieve tumortype, in medische termen een 'glioblastoma', zich ontwikkelt. Lees hier meer.

Foto: Istock
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen