Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Er is liefde na de dood

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 12:01

Tiener opgepakt voor de gewapende overval op een snackbar, liefde overwint op vijftig manieren de dood en we gaan veel meer betalen voor het waterschap. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Bedreigd om parlementair onderzoek
De getuigenis bij de parlementaire onderzoekscommissie over salafistische praktijken bij de Al-Houda-moskee in Geleen, blijft niet onbeantwoord. Abdallah Laaouej en Hajer Harzi zijn bedreigd. Harzi is daarvoor ook naar de politie gestapt. Lees verder...

Tiener opgepakt voor gewapende overval
Vanochtend vroeg heeft de politie een 17-jarige jongen uit Sittard opgepakt voor de gewapende overval op een snackbar in zijn woonplaats. De overvaller sloeg woensdagavond toe. Hij bedreigde het personeel met een mes en vluchtte vervolgens met een onbekend geldbedrag. Lees hier meer.

Overval frituur Sittard (12 feb 2020)
Foto: Track '88

Waterschap flink duurder
Limburgers moeten dit jaar flink dieper in de buidel tasten voor de waterschapsheffingen. Huishoudens betalen bijna 12 procent meer. Ook voor een boerenbedrijf liggen de heffingen hoger; ze betalen ruim 14 procent meer dan vorig jaar. Toch betalen we hier in de provincie nog steeds minder dan elders in het land. Lees hier waarom de tarieven omhoog zijn gegaan.

Liefde overwint de dood in Kerkrade
Een ring gemaakt van de tranen van je geliefde, een afstandsbediening die ook na het laatste vaarwel een andere zender opzet en appen met je overleden partner. Drie van de 50 manieren waarop liefde sterker is dan de dood, in het Design Museum Cube in Kerkrade. Lees meer...

Video: L1

Kopstukken drugszaak mogelijk op vrije voeten
De kans is reëel dat de kopstukken van een Albanees drugsnetwerk op vrije voeten komen. Deze verdachten wachten al geruime tijd op ontwikkeling in hun zaak, maar die blijft uit. Dat opent mogelijk hun celdeur. Lees verder...

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen