Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: En toen bleef het ineens donker...

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 12:01

Sirenes op Chemelot, deze geruchten over Bospop doen de ronde en het bleef vanochtend pikdonker in Weert. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Sirenes op Chemelot
Op bedrijventerrein Chemelot gingen vanochtend de sirenes af, vanwege een amoniaklek bleek later. De brandweer zette direct een waterscherm op om verspreiding te voorkomen. De lekkage zelf was binnen een kwartiertje verholpen. Lees hier meer.

Samenwerken met Wallonië
De provincie gaat de samenwerking met Wallonië intensiveren. De contacten zijn namelijk minder intensief dan met de andere twee aangrenzende gebieden, Belgisch-Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. "Dat heeft te maken met verschillen in cultuur. De Franse taal is zeker ook een barrière", verklaart CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Lees hier meer.

Pikdonker in Weert
In alle vroegte werd Weert getroffen door een stroomstoring. In de binnenstad en in enkele wijken rondom het centrum viel de stroom uit. Enkele duizenden huizen en appartementen zaten daardoor enkele uren zonder elektriciteiten. Nog voordat de meeste mensen opstonden, rond 6:00 uur, was de storing verholpen. Lees hier meer.

stroomstoring Weert (21 nov 2019)
Afgezien van een enkel kerstlampje bleef het donderdagochtend pikdonker in Weert.
Foto: L1 (Jochem Rietjens)

Geruchten over Bospop
De voorverkoop voor Bospop start op 14 december. Het kan dus niet lang duren voor het Weerter festival de eerste namen bekend zal maken. Geruchten zijn er in ieder geval al wel: De naam Sting gaat al maanden in de ronde. Omdat de Britse popheld vorig jaar af moest zeggen vanwege gezondheidsredenen. Lees hier welke namen nog meer rond gaan in het geruchtencircuit.

Jongste 'hogeschoolprofessor'
Vincent Pijnenburg werd gisteren benoemd tot lector grensoverschrijdend zakendoen aan de Fontys Hogeschool. De 29-jarige Venlonaar is nu de jongste 'hogeschoolprofessor' van Nederland. Lees hier meer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV