Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Eerste zomerse dag van het jaar op komst?

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 12:11

Waterlek in binnenstad Maastricht, Sittardse bajes wapent zich tegen smokkelgooiers en musea zijn creatief tijdens coronacrisis.

Oproep: breng geen oude kleren meer
Reinigingsdienst RD4 roept burgers op om voorlopig geen oude kleren te brengen. Vanwege de coronacrisis is het sorteercentrum van de Zuid-Limburgse dienst dicht en is er geen afzetmarkt voor de kleding. In een paar weken tijd is de textielberg opgelopen tot 800.000 kilogram. Hou de kleren even thuis, is het advies. Lees hier meer.

Waterlek in binnenstad Maastricht
In de binnenstad van Maastricht is woensdagochtend een waterleiding gesprongen. Rond 5:00 uur is het lek ontstaan. Daardoor staat een deel van de Grote Gracht en de Markt onder water. Lees hier meer.

Waterlek Maastricht (8 apr 2020)
Foto: L1

Musea creatief in coronacrisis
Om kunstliefhebbers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen hebben Limburgse musea tentoonstellingen online gezet. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn musea gesloten. Lees hier meer.

Luchtplaatsen gevangenis dicht
De gevangenis in Sittard heeft de helft van een luchtplaats afgesloten, vanwege de opkomst van 'smokkelgooiers'. Dat zijn mensen van buiten de gevangenis die proberen drugs en telefoons over de muur te gooien. Lees hier meer.

Mogelijk eerste zomerse dag van het jaar
Na al drie warme dagen op rij, kan Limburg zich opmaken voor een mogelijk zomerse woensdag. De voorspelde temperaturen in Limburg lopen op van 23 tot 25 graden, meldt weerbureau Meteo Limburg. Lees hier meer.

Zomer nazomer zon
Foto: Marina Nefkens

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen