Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Dumoulin toch van start

Geplaatst opwoensdag 15 mei 2019 - 11:15

Dumoulin gaat alsnog van start in de Ronde van Italië, rechter beslist over het voorarrest van Thijs H. en politie neemt bij controle elf wapens en auto in beslag. Dit en meer, vandaag op het menu van onze 1Lunch...

Rechter beslist over voorarrest van Thijs H.
De 27-jarige Thijs H., die wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen, hoort vandaag of hij in voorarrest moet blijven. Thijs H. kwam om 10:15 uur aan bij de rechtbank. Lees meer.

Foto: Track '88/Politie

Politie neemt bij controle elf wapens en auto in beslag
Bij een controle van de politie in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen zijn vandaag in Geleen onder meer elf wapens en een auto in beslag genomen. Verschillende locaties in Geleen werden gecontroleerd, meldt de politie op Instagram. Lees meer.

Foto: iStock

Raad van State: Groen licht voor sneltram Hasselt-Maastricht
De sneltram Hasselt-Maastricht heeft groen licht gekregen van de Raad van State. Daarmee komt de nieuwe verbinding er zo goed als zeker. Lees meer.

Animatie De Lijn

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders
Journalist en presentator Felix Meurders uit Maastricht krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Juryvoorzitter Vincent Bijlo maakte het nieuws in Met het Oog op Morgen bekend. De oeuvreprijs wordt incidenteel uitgereikt aan radiomakers, programma's, of instellingen met een grote staat van dienst. Lees meer.

Foto: ANP

Tom Dumoulin toch van start in vijfde etappe Giro
Tom Dumoulin gaat toch van start in de vijfde etappe van de Ronde van Italië. Hoewel zijn kansen op een tweede eindzege in deze editie nihil zijn geworden, is er toch voor gekozen om door te gaan. Lees meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen