Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Dumoulin mogelijk niet in Gold Race maar in Vuelta

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2020 - 11:55

Tom Dumoulin mogelijk in de Vuelta in plaats van de Amstel Gold Race, DSM het meest groene chemiebedrijf ter wereld en vaten met chemicaliën gedumpt in Roermond. Dat en meer in de 1Lunch.

Mogelijk Vuelta in plaats van Gold Race voor Dumoulin
De kans is aanwezig dat Tom Dumoulin na de Tour de France ook van start gaat in de Vuelta. Dat zegt Merijn Zeeman, directeur sportief van de Jumbo-Visma wielerploeg, in een interview met wielerjournalist Raymond Kerckhofs voor L1. Lees hier meer.

DSM meest groene chemiebedrijf ter wereld
DSM is het meeste groene chemiebedrijf ter wereld. Dat zegt de Zweedse non-profitorganisatie ChemSec na onderzoek bij de 35 grootste chemiebedrijven ter wereld. Lees hier meer.

Hoofdkantoor DSM in Heerlen
Het huidige hoofdkantoor van DSM in Heerlen
Foto: DSM

Vaals, Urk en Staphorst laten Donorregister links liggen
Van alle Limburgse gemeenten heeft Vaals relatief gezien het laagst aantal inwoners dat staat ingeschreven in het Donorregister. Dat blijkt uit cijfers die het CBS woensdag publiceert. Lees hier meer.

Vaten met chemicaliën gedumpt in Roermond
In Roermond is woensdagochtend een aantal vaten met chemicaliën gevonden. Vermoedelijk gaat het om drugsafval. De twaalf vaten van 50 liter werden gevonden in een bosgebied aan de Herkenbosserlaan. Lees hier meer.

Dumping Roermond (17 juni 2020)
Foto: Fer Traugott

Na kermiswagens nu touringcars naar Malieveld
Verschillende Limburgse touringcarbedrijven vertrekken woensdag naar het Malieveld om te demonstreren tegen de coronaregels voor busmaatschappijen. De busondernemingen, waaronder Van der Biesen, Kupers, Slangen Reizen en Boosten Reizen, protesteren omdat ze vinden dat ze de dupe zijn van het coronabeleid van het kabinet. Lees hier meer.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen