Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Duisternis in de kathedraal van de Peel

Geplaatst opdonderdag 15 september 2016 - 11:56

* Verbrande kerkuil vliegt weer
* Coffeeshops plannen nieuw festival
* 'OM-top speelde vas spel'

Verbrande uil kan weer vliegen
Een kerkuil die zwaargewond raakte bij een stalbrand in Echt kan weer rondvliegen dankzij een vleugeltransplantatie. Het dier werd de afgelopen maanden opgelapt bij een natuurhulpcentrum in België. De uil is inmiddels herenigd met de mannetjesuil. Het vogelduo fladdert weer vrolijk in het rond.

Donkere kerk in Meijel
De kerk van Meijel blijft voorlopig in duisternis gehuld. Na een blikseminslag in juni werkt de verlichting van de kerktoren niet meer. Eerder was de ‘kathedraal van de Peel’ nog verlicht met bonte ledlampen. Nu is het al drie maanden donker. Om de verlicht te repareren is veel geld nodig. Onduidelijk is wie dat gaat betalen.

Foto: Maartje van Berkel

'OM-top speelde vals spel'
Het rommelt binnen het OM in Limburg. De justitietop in onze provincie wordt namelijk beschuldigd van vals spel. In een poging om een klokkenluidster te lozen zou de leiding van het parket Limburg negatieve verklaringen over haar hebben proberen te ronselen onder collega’s. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de verklaringen "grote onzin."

Stapel lacht om nominatie Televizier-Ster
Huub Stapel vindt zijn nominatie voor een Televizier-Ster 'komisch.' Dat zegt de Tegelse acteur lachend tegen L1: "Ik heb een slechte verhouding met prijzen. Ik vind het wel komisch." Plaatsgenoot Chantal Janzen is ook genomineerd, in de categorie vrouw. "Misschien kan ik binnenkort eindelijk een keer bij haar blijven slapen", zo hoopt de acteur.

Festival over tolerantie
Een festival met als thema tolerantie. Dat is het plan van coffeeshopeigenaar Jo Koopman uit Maastricht en zanger Henk Westbroek. Ze zetten meteen hoog in. Het duo hoopt op maar liefst 100.000 bezoekers. Iedereen mag gratis naar binnen, want het evenement wordt gefinancierd door de Nederlandse coffeeshops.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

1Lunch: het celibaat is in trek
1Lunch: Vorst zet voet aan de grond
1Lunch: Frustraties in de wachtkamer
Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen