Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Dodenherdenking kleinschalig en virtueel

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 11:58

Bewoners zijn flink geschrokken van de explosie vannacht in Vaals, vaten drugsafval gedumpt op bospad en een snelheidsduivel heeft zijn rijbewijs en auto in moeten leveren. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Bewoners enorm geschrokken door explosie
De bewoners van een appartementencomplex in Vaals waar afgelopen nacht de brievenbussen werden opgeblazen met een vuurwerkbom, zijn enorm geschrokken. "Ik werd wakker van een enorme knal en het alarm", vertelt Parya Barghi. "Ik ging meteen kijken wat er aan de hand was en zag overal rook. Ik dacht dat er brand was." Lees hier meer.

Vaten drugsafval gedumpt
Op een bosweg in Roermond zijn vijf grote vaten met drugsafval gedumpt. De brandweer ontdekte vanochtend dat één van de vaten lekte. Hierdoor is een zure vloeistof in de bodem terechtgekomen. Lees hier meer.

Afvaldumping drugs Roermond - 4 mei 2021
Foto: Fer Traugott

Hoge prijs voor snelheidsduivel
Een automobilist is dit weekend in Venlo betrapt toen hij met 175 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde. De prijs bleek hoog voor de snelheidsduivel: hij moest zowel zijn rijbewijs als zijn auto inleveren. Lees hier meer.

Dodenherdenking in coronatijd
De jaarlijkse dodenherdenking is ook dit jaar aangepast in verband met de coronamaatregelen. Op verschillende plekken in Limburg worden de oorlogsslachtoffers in kleine kring herdacht. Ook is het mogelijk om virtueel een bloemetje te leggen. Lees hier meer.

'Bandidos-zaak is gebouwd op drijfzand'
De zaak tegen motorclub Bandidos is volledig opgeblazen, claimen betrokken advocaten. Raadsvrouw Gitte Stevens noemt het 'een zaak gebouwd op drijfzand'. Ze doelt op alle losse zaken van (oud-)leden, die in haar ogen onterecht als clubzaken zijn aangemerkt. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen