Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Dit is de lekkerste pannenkoek van Nederland

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 11:59

Limburgse chef-kok bakt lekkerste pannenkoek, verdeelde meningen over rookverbod ziekenhuizen en Limburgse zaken op de coldcasekalender. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Burgemeester Weert stopt tijdelijk als voorzitter stichting
Burgemeester Jos Heijmans van Weert stopt tijdelijk als voorzitter van de Stichting International Award for Young People. Hij ligt onder vuur, omdat hij in zijn rol als burgervader subsidie heeft toegekend aan de jongerenstichting terwijl hij er zelf voorzitter van is. Lees hier meer.

jos heijmans weert (17 jan 2020)
Foto: WeertdeGekste

Recordaantal passagiers voor MAA
Het aantal passagiers dat vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport is in 2019 met 60 procent gestegen ten opzichte van 2018. Maastricht is hiermee voor het zesde jaar op rij het snelst groeiende vliegveld van Nederland. De groei komt door de uitbreiding van het aantal bestemmingen. Lees hier meer.

Meningen flink verdeeld over rookverbod rond ziekenhuizen
De meningen zijn sterk verdeeld over het belang van het rookverbod dat inmiddels geldt op het terrein rond de meeste Limburgse ziekenhuizen. Dat blijkt uit een poll op onze website waar ruim 900 mensen op gereageerd hebben. Bekijk de uitslag hier.

Vijf Limburgse zaken op nieuwe coldcasekalender
De politie heeft een coldcasekalender verspreid in de hoop nieuwe, bruikbare tips te krijgen over oude zaken. In totaal staan er 52 zaken op, waaronder vijf Limburgse. Lees hier om welke het gaat.

coldcase kalender 2020

Limburgse chef-kok bakt lekkerste pannenkoek
Chef-kok Edwin Hollanders van Pannenkoekenhuis de Perdstal in Venray bakt de lekkerste pannenkoek van Nederland. Lees hier met welk recept hij de jury overtuigde.

Lekkerste pannenkoek - Edwin Hollanders - 16 jan 2020 - Perdstal Venray
Chef-kok Edwin Hollanders bakt de lekkerste pannenkoek van Nederland.
Foto: Tamara Verheij
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen