Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Deze kerk gaat eindelijk weer eigen bier brouwen

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 12:00

'Doodgestoken Kerkraadse in de val gelokt', Limburgse streekproducten populair in de regio en jarige Munsterkerk (800) krijgt eigen abdijbier. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus
Vier verdachten in de moordzaak rondom Andy de Heus leven nog altijd in spanning. Ze weten nog niet of ze vervolgd gaan worden. Dat is afhankelijk van Ronnie S. Hij bekende Andy de Heus te hebben doodgeschoten. Tot nu toe heeft hij niks over de rol van het viertal gezegd. Lees hier meer.

'Doodgestoken Kerkraadse in de val gelokt'
De in juli doodgestoken Reagan Perez (42) is volgens justitie in de val gelokt door haar ex-vriend en een andere vrouw. Roberto H. (53) heeft toegegeven dat hij Perez heeft doodgestoken, maar claimt dat hij handelde uit noodweer. Justitie vindt het echter een ongeloofwaardig verhaal. Lees hier waarom.

Moord steekpartij Kerkrade Reagan Perez
De dodelijke steekpartij in Kerkrade op 10 juli.
Foto: Kevin

Limburg druist in tegen landelijke trend
Hoewel in de rest van Nederland volop gebouwd wordt in leegstaande bedrijfspanden, blijkt Limburg de laatste jaren juist achter te lopen. Van de ruim 13.000 woningen die vorig jaar in lege fabriekshallen, ziekenhuizen, kantoren en scholen zijn gerealiseerd, zijn er slechts 460 in Limburg gebouwd. Lees hier meer.

Penthouse Polvertoren verpleegstersflat maastricht (23 okt 2019)
Foto: Netflix / Barcroft

Limburgse streekproducten populair in de regio
In de zuidelijke contreien van Nederland koopt de consument het vaakst producten uit de eigen regio. Eigen streekproducten eerst, blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van streekgrutter Jan Linders. Lees hier meer.

Jarige Munsterkerk (800) krijgt eigen abdijbier
De Munsterkerk in Roermond viert volgend jaar een jubileum. Ter ere van de 800e verjaardag van de kerk wordt er een speciaal abdijbier op de markt gebracht. De deken is de eerste die mag proeven en geeft alvast zijn reactie. "Daar moet je niet meteen een halve liter van drinken, want het is stevig bier." Bier en de kerk, het is een onlosmakelijke combinatie. Waarom? Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen