Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Deze kerk gaat eindelijk weer eigen bier brouwen

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 12:00

'Doodgestoken Kerkraadse in de val gelokt', Limburgse streekproducten populair in de regio en jarige Munsterkerk (800) krijgt eigen abdijbier. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus
Vier verdachten in de moordzaak rondom Andy de Heus leven nog altijd in spanning. Ze weten nog niet of ze vervolgd gaan worden. Dat is afhankelijk van Ronnie S. Hij bekende Andy de Heus te hebben doodgeschoten. Tot nu toe heeft hij niks over de rol van het viertal gezegd. Lees hier meer.

'Doodgestoken Kerkraadse in de val gelokt'
De in juli doodgestoken Reagan Perez (42) is volgens justitie in de val gelokt door haar ex-vriend en een andere vrouw. Roberto H. (53) heeft toegegeven dat hij Perez heeft doodgestoken, maar claimt dat hij handelde uit noodweer. Justitie vindt het echter een ongeloofwaardig verhaal. Lees hier waarom.

Foto: Kevin

Limburg druist in tegen landelijke trend
Hoewel in de rest van Nederland volop gebouwd wordt in leegstaande bedrijfspanden, blijkt Limburg de laatste jaren juist achter te lopen. Van de ruim 13.000 woningen die vorig jaar in lege fabriekshallen, ziekenhuizen, kantoren en scholen zijn gerealiseerd, zijn er slechts 460 in Limburg gebouwd. Lees hier meer.

Foto: Netflix / Barcroft

Limburgse streekproducten populair in de regio
In de zuidelijke contreien van Nederland koopt de consument het vaakst producten uit de eigen regio. Eigen streekproducten eerst, blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van streekgrutter Jan Linders. Lees hier meer.

Jarige Munsterkerk (800) krijgt eigen abdijbier
De Munsterkerk in Roermond viert volgend jaar een jubileum. Ter ere van de 800e verjaardag van de kerk wordt er een speciaal abdijbier op de markt gebracht. De deken is de eerste die mag proeven en geeft alvast zijn reactie. "Daar moet je niet meteen een halve liter van drinken, want het is stevig bier." Bier en de kerk, het is een onlosmakelijke combinatie. Waarom? Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen