Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Dertiger opgepakt in Maastricht voor steekpartij

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 12:00

* Aanvaring op Julianakanaal: bemanningsleden door brandweer gered
* Hessels heeft nog een aangifte aan zijn broek
* Hoogbejaarde vrouw nog steeds vermist

Aanvaring op Julianakanaal: bemanningsleden door brandweer gered
Dat was even schrikken voor bemanningsleden van een boot. Ter hoogte van Maasbracht op het Julianakanaal heeft vrijdag een aanvaring plaatsgevonden. Door de aanvaring is er een lek in het schip, dat 100 ton split vervoerde, geslagen. De boot maakt water. De twee bemanningsleden zijn door de brandweer gered. Lees hier meer.

Foto: Fer Traugott

Hessels heeft nog een aangifte aan zijn broek
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft de tweede aangifte in korte tijd aan zijn broek hangen. Na een van de initiatiefnemers van het Hilton-project in Koningsbosch, heeft nu ook de projectontwikkelaar aangifte gedaan tegen Hessels. Ook het gemeentebestuur moet het ontgelden. Ze worden beticht van smaad, belediging en laster. Lees hier meer.

Hoogbejaarde vrouw nog steeds vermist
Ondanks een grote zoekacties is de vermiste hoogbejaarde vrouw (87) uit Helden nog steeds vermist. Ze vertrok gisteren in Panningen met haar scootmobiel. Sindsdien werd er niks van haar vernomen. De politie spreekt van een 'urgente vermissing'. Dit omdat de vrouw medicijnen nodig heeft. Lees hier meer.

Doden en gewonden bij geweld in Maastricht
Twee doden, drie gewonden en een hoop onrust in Maastricht donderdagavond. Het begon met een dodelijke steekpartij, gevolgd door een grote vechtpartij waar een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren viel. Een 37-jarige inwoner van Maastricht, zelf een van de gewonden, is aangehouden. Lees hier meer.

Limburg grootverbruiker zorgpot
Als Limburgers snoepen we met z'n allen graag uit de zorgpot die we in Nederland met z'n allen bijleggen. Van de 33 Limburgse gemeenten maken ze alleen in Mook en Middelaar minder aanspraak op zorggeld dan het landelijk gemiddelde. Heerlen is zelfs landelijk koploper. Lees hier meer.

Foto: archief L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen