Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Is de drukte in het Griendpark nu voorbij?

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 11:58

Rolstoeler belandt in het water, nieuwe aanhoudingen dodelijke schietpartij en Forum wil praten over mogelijkheid rechts provinciebestuur. Dit en meer in de 1Lunch.

Speelt Limburg nog een rol op het EK?
Het komt niet vaak voor dat het Nederlands Elftal zonder Limburgse speler op een eindtoernooi staat. Op dit EK ontbreken de Limburgers echter en dus is het goed zoeken naar verbanden met onze provincie. Lees hier meer.

Rolstoeler belandt in water
Een man is vanmorgen met zijn rolstoel in Roermond in het water beland. De rolstoeler is bij de Kapellerlaan in de Roer terechtgekomen. Lees hier meer.

Rolstoeler belandt in Roer Roermond (11 juni 2021)
Foto: Fer Traugott

Forum wil praten over mogelijkheid rechts provinciebestuur
Forum voor Democratie (FvD) wil met de andere rechtse partijen in het Limburgs Parlement om de tafel om te kijken of er een gezamenlijke basis is voor een nieuw provinciebestuur. Lees hier meer.

Oplossing voor drukte Griendpark
De gemeente Maastricht en restaurant Noon hebben een oplossing bedacht om de drukte in het Griendpark te beteugelen. De trappen bij de Maas - waar het de afgelopen tijd regelmatig te druk was - worden onderdeel van het terras van de horecazaak. Lees hier meer.

Nieuwe aanhoudingen dodelijke schietpartij
De politie heeft opnieuw twee mannen opgepakt voor de dodelijke schietpartij op de Schuureikenweg in Hoensbroek. Het gaat om twee mannen uit Heerlen van 22 en 26 jaar oud. Lees hier meer.

Schietpartij Hoensbroek (2 mei 2021)
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen