Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: De aarde beefde vannacht licht in Zuid-Limburg

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 12:03

Politici willen duidelijkheid over stop samenwerking tussen politie en Amber Alert, worsteling motief liquidatiepoging Sittard en oud-Tweede Kamerlid gaat de Eerste Kamer in. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Tips over verdwijning drugsbaron na televisie-uitzending
Drugsbaron Henk Vierwind verdween eind 2013 spoorloos nadat hij richting Nederweert reed. De politie houdt er rekening mee dat hij vermoord is. Het televisieprogramma RTL Crime Desk besteedde aandacht aan de vermissing. Er zijn enkele tips binnengekomen. Lees hier meer.

Kamervragen over stoppen Amber Alert
De Tweede Kamerfracties van D66, PvdA en SP willen tekst en uitleg van demissionair minister Ferd Grapperhaus over het stopzetten van de samenwerking tussen politie en Amber Alert. Ze weten waarom hij het miljoenenbereik en de naamsbekendheid van Amber Alert wil weggooien voor Burgernet. Lees hier meer.

Amber Alert Heerlen
Foto: Mediabibliotheek Amber Alert

Justitie worstelt met motief liquidatiepoging
De liquidatiepoging op Anthy P. (38) in Sittard vorig jaar is volgens justitie door drie mannen uitgevoerd. Wie de opdrachtgevers zijn en waarom er werd geschoten, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer overleefde de kogelregen, maar raakte wel blijvend invalide. Lees hier meer.

Acht lichte aardbevingen in Zuid-Limburg
In het zuiden van Limburg hebben zich vannacht acht aardbevingen voorgedaan. De kracht van de bevingen varieerde van 1,0 tot 1,8 op de schaal van Richter. Lees hier meer.

Theo Hiddema voor FVD naar Eerste Kamer
Oud-Tweede Kamerlid Theo Hiddema gaat voor Forum voor Democratie de Eerste Kamer in. Dat zegt de advocaat, met een kantoor in Maastricht. Hij wil de vrijgekomen zetel in de senaat graag innemen, omdat "ze een wonderschoon programma hebben." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen