Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Clubs kunnen middernachtsluiting niet rijmen

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 12:03

Handen schudden en knuffelen kan weer, geredde vrouw Brunssum overleden en zijn er alternatieven voor megaloods Limmel? Dit en meer in de 1Lunch.

'MAA goede plek voor megaloods'
Het CDA in het Limburgs Parlement vindt bedrijventerrein Aviation Valley bij Maastricht Aachen Airport (MAA) een goed alternatief voor het grote distributiecentrum dat langs de Noorderbrug bij de wijk Limmel gebouwd zou worden. Lees hier meer.

Einde anderhalvemeterregel: hoe groet jij mensen?
Vanaf 25 september komt er een einde aan de 1,5 meter-samenleving. Dat betekent dat we na anderhalf jaar weer dichter bij elkaar mogen komen. Maar ga jij dan ook meteen weer handen schudden? Of mensen knuffelen? Blijf je toch afstand houden en anderen met een boks of een elleboog begroeten? Lees hier meer.

Staatssecretaris Knops onder vuur
Staatssecretaris Raymond Knops (CDA) uit Hegelsom heeft ambtelijke hulp gekregen bij het afhandelen van zijn priv├ękwestie over een omstreden grondaankoop. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft ambtenaren, de landsadvocaat en een aan het ministerie ondergeschikte dienst ingezet bij het afhandelen van de kwestie. Lees hier meer.

Door buren geredde vrouw (64) overleden na brand Brunssum
Een 64-jarige vrouw uit Brunssum is overleden aan de verwondingen die ze opliep bij een brand in haar appartement zaterdagmiddag. Ze werd daarbij door haar buren gered. Zelf lag ze te slapen. Een van die buren deed zijn verhaal voor de camera. Lees hier meer.

Video ZO-NWS

Clubs zetten vraagtekens bij sluiting om middernacht
Na maanden van gedwongen sluiting openen nachtclubs en discotheken binnenkort weer hun deuren. Ze moeten alleen wel sluiten om middernacht. En dat begrijpen twee Limburgse clubeigenaren niet goed. "Wat gebeurt er na twaalf uur? Het is best wel vroeg. Gaat een groep die bij ons is geweest nog de hele nacht ergens anders door en komen daar andere mensen bij? Ga het juist niet erger maken. Bij ons is iedereen getest, gecontroleerd en er is beveiliging." Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen