Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Carnavalsvierders feesten meer dan drie dagen

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 12:00

In het gebouw van Enexis in Weert is een verdachte brief gevonden, een medewerker van buitenschoolse opvang in Elsloo is onterecht beschuldigd van zedenmisbruik en helft van de Limburgers viert carnaval. Dit en meer in onze 1Lunch.

Verdachte brief gevonden bij Enexis
In het gebouw van Enexis in Weert is vanochtend een verdachte brief gevonden. Een deel van het pand is uit voorzorg ontruimd. Een medewerker sloeg rond 7:30 uur alarm nadat hij een brief had gevonden die er verdacht uitzag. Lees hier meer.

Verdachte brief Enexis Weert (20 feb 2020)
Foto: WeertdeGekste

Kinderopvangmedewerker onterecht beschuldigd van misbruik
Een medewerker van buitenschoolse opvang Villa Hagelslag in Elsloo is onterecht beschuldigd van zedenmisbruik. Dat concludeert de zedenpolitie na onderzoek. Sinds de beschuldigingen staat de medewerker op non-actief. Lees hier meer.

Villa Hagelslag Elsloo
Foto: L1 (Frank Moonen)

Helft van de Limburgers viert carnaval
Ongeveer de helft van de Limburgers viert enthousiast carnaval. Dat bleek een aantal jaren geleden al, en daar is weinig aan veranderd. Ook uit onze enquête komt hetzelfde resultaat. In totaal deden er bijna 12.000 mensen mee aan de enquête op 1Limburg. Van hen viert 52,7 procent carnaval. Opvallend is het aantal dagen dat er carnaval wordt gevierd. Nieuwsgierig? Klik hier!

'Computermodel beperkt risico's bij zwangerschap'
Een computermodel dat inschat hoeveel risico aanstaande moeders lopen op zwangerschapscomplicaties, is erg succesvol. Dat staat in een promotieonderzoek van Pim van Montfort, meldt het Maastricht UMC+. Lees hier meer.

CERN wil met Limburgse instellingen beursfraude opsporen
Onderzoeksinstituut CERN gaat samenwerken met kennisinstituut CORMEC in Roermond en de Universiteiten van Maastricht en Wageningen. Ze gaan samen kijken of ze fraude op de financiële markten kunnen opsporen. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen