Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Buurt Blerick opgeschrikt door dodelijke schietpartij

Geplaatst opdinsdag 22 augustus 2017 - 10:20
Dode bij schietpartij Blerick
Bekijk media
  • 2
  • 2
Foto: Track '88

* Twintig flatbewoners stonden tijdelijk op straat door een kelderbrand
* Nog eens 21 dorpen krijgen Wensbus
* Rapper Sjors geeft tips voor poseren op het strand

Bewoners in Blerick stonden vannacht op straat door brand
In Blerick moesten de inwoners van een appartementencomplex hun woning uit nadat er brand was uitgebroken in de kelder. De melding van de brand kwam rond 05:30 uur dinsdagochtend. Twintig bewoners stonden daardoor tijdelijk op straat. Rond 07:30 uur konden alle bewoners van de flat aan Den Akker weer naar huis. Alleen de kelder is nog niet vrijgegeven. Lees hier meer.

Nog eens 21 dorpen krijgen Wensbus
Mooi nieuws voor veel mensen in de kleinere plaatsjes. Nog eens 21 kleine kernen in Limburg, waar Arriva weinig of niet komt met de normale bus, krijgen een Wensbus als openbaar vervoer. De Wensbus rijdt op oproep in gebieden waar geen of onvoldoende openbaar vervoer is en is onder meer bedoeld om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement komen. Lees hier meer.

De wensbus van Merselo - Vredepeel.
Foto: Judith van Kessel

Buurt Blerick opgeschrikt door dodelijke schietpartij
In de buurt van de Klingerbergsingel in Blerick was het even schrikken vannacht. In de nacht van maandag op dinsdag is daar een man om het leven gekomen bij een schietpartij in Blerick. De man zou de eigenaar zijn van het plaatselijke café De Hoek. Dat zeggen buurtbewoners in gesprek met L1. Getuigen beschrijven de schietpartij tot in detail. Zo is de man voor een woning, vermoedelijk zijn eigen huis, neergeschoten. Lees hier meer.

Wildwaterattractie in Roermond komt dichterbij
De provincie en de gemeente Roermond zijn er al langer mee bezig, maar nu lijkt het met de steun van watersportvereniging Nautilus toch eindelijk te gaan gebeuren; een wildwaterkanobaan in Roermond. De vereniging wil kanoën meer op de kaart zetten en aantrekkelijk maken voor jongeren. Komende maand gaan vier locaties onderzocht worden. Lees hier meer.

Rapper Sjors geeft tips voor poseren op het strand
De laatste week van de vakantie komt eraan en het wordt ook nog eens zomers weer. Ga jij dus nog even lekker genieten aan het water, maar weet jij je eigenlijk geen goede houding te geven? Rapper Sjors is je redder in nood. De Brunssumse rapper geeft in zijn nieuwste vlog poseertips voor op het strand. Zie hier de video.

Video: Rapper Sjors

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Herfstachtig vandaag, met (mot)regen en wind...

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

1Lunch: vaccinaties gaan nu toch door
1Lunch: Zweten op bloedheet Pinkpop
1Lunch: Koude kermis voor Pinkpop-woekeraars
1Lunch: Wapenhandel vanuit een Geleense schuur

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop