Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Buitenaards leven gesignaleerd boven Limburg?

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 11:55

Een drukke ochtend voor de brandweer door gaslekken, koelte bij weerstation dankzij ijverige boer en het slachtoffer en de dader van de steekpartij in Maastricht kenden elkaar. Dit en meer, vandaag in de 1Lunch.

Winkels gesloten door kassastoring supermarktconcern
Winkels van Albert Heijn waren dinsdagochtend gesloten door een kassastoring. Na ruim een uur was er een oplossing gevonden en konden de winkels langzaamaan weer open. Lees hier meer.

Drukke ochtend brandweer: vier gaslekken in Zuid-Limburg
Het waren gaslekken wat de klok sloeg voor de brandweer dinsdag. In de ochtend moest de brandweer in Zuid-Limburg in één uur tijd vier keer uitrukken. Lees hier meer.

Koelte bij weerstation Ell dankzij ijverige boer
Meteorologen moeten dinsdagochtend vreemd opgekeken hebben toen ze op een gortdroge, warme dag opeens een melding van lichte regen zagen. "De agrariër in de buurt van het weerstation is weer aan het beregenen." Lees hier meer.

Foto: iStock

Slachtoffer en dader steekpartij Maastricht kenden elkaar
De verdachte en de man die zondagmiddag in Maastricht verschillende keren in zijn nek werd gestoken, bleken geen onbekenden van elkaar te zijn. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: Track '88

Vaker 'buitenaards leven' gesignaleerd boven Limburg
Limburgers maakten in de eerste zes maanden van dit jaar 41 keer melding van een unidentified flying object, oftewel UFO. De forse stijging komt voor rekening van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk, die op 25 mei een reeks satellieten de ruimte instuurde. Echter, niet alle meldingen konden verklaard worden. Lees hier meer.

De lancering van de Elon Musks-satelliet die in Limburg veel UFO-meldingen opleverde
Foto: UFO Meldpunt Nederland

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen