Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Brandweer begonnen aan helse klus in grotten

Geplaatst opwoensdag 26 juli 2017 - 12:00

* Man opgepakt na ernstig ongeval
* Provincie niet eens met aanpassing maximumsnelheid A79
* Duizenden balkons onveilig

21-jarige man opgepakt na ernstig ongeval in Koningslust
In Koningslust is woensdagochtend een bestelbus op zijn kant beland na een aanrijding met een auto. Door de klap is de bestelbus, waar negen Polen in zaten, op zijn kant beland. De andere auto heeft ook flinke schade opgelopen. De toedracht van het ongeval is vooralsnog niet bekend. De politie heeft vervolgens woensdagochtend een 21-jarige man uit Grubbenvorst aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van de aanrijding. Lees hier meer.

Foto: Track '88

Provincie maakt bezwaar tegen nieuwe maximumsnelheid op A79
Het zorgde voor veel reacties op social media: Rijkswaterstaat wil dat de maximumsnelheid vanaf 31 juli wordt verlaagd van 120 kilometer per uur naar 100 kilometer per uur. De provincie Limburg gaat nu bezwaar maken tegen het verlagen van de maximumsnelheid op de A79. "Daarnaast wil ik bij Rijkswaterstaat pleiten voor een snellere aanpak van de weg in het belang van de A79 in het regionale en nationale wegennet en voor de bereikbaarheid van Zuid-Limburg", zo zegt gedeputeerde Hubert Mackus. Lees hier meer.

Duizenden balkons onveilig
Lekker op het balkon zitten, zit er op veel plekken in Limburg niet in. De balkons van duizenden flats zijn onveilig verklaard. Om ongelukken te voorkomen moet ze verstevigd, vervangen of gesloopt worden. Lees hier meer.

Noodlijdende modezaak failliet verklaard
Slecht nieuws voor de kranten van Witteveen Mode. De damesmodezaak is failliet verklaard. Door het bankroet verliezen zo'n 400 mensen hun baan. De keten heeft acht zaken in Limburg: Venray, Weert, Venlo, Roermond, Sittard, Heerlen en twee in Maastricht. Lees hier meer.

Foto: ANP

Brandweer haalt smeulend hooi uit grotten Cannerberg
De brandweer is vanaf vanochtend over gegaan tot een nieuwe wijze van bestrijding van de brand in de Cannerberg. In samenwerking met gespecialiseerde diensten, haalt de brandweer het hooi en stro uit de grotten. Hierna zal het naar een centrale plek gebracht worden, waar het definitief geblust wordt. Dit zal naar verwachting enkele dagen duren. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

21-jarige man opgepakt na ernstig ongeval in Koningslust
Fietsster (14) zwaargewond bij aanrijding op Middenpeelweg
Traumahelikopter naar aanrijding in Koningslust
Verkeersdode Koningslust is 72-jarige man uit Sevenum
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen