Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Blusklus brengt Duitsland en Nederland samen op A77

Geplaatst opdonderdag 18 oktober 2018 - 11:58

* Internationale blusploeg kan auto niet redden
* Goed weer zorgt voor drukte op Oktoberfeest Sittard.
* YouTube-fenomeen opent Lego-festijn

Geen lange afstand Ironman
Volgend jaar vindt er in Maastricht geen lange Ironman-triatlon plaats. De organisatie was teleurgesteld in het aantal deelnemers, dat bleef steken op ruim 1500 atleten. In plaats van de lange afstand komt er mogelijk een verkorte versie, de zogenoemde Olympische afstand. Lees hier meer.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Beloning om te stoppen met roken
Een financiële beloning van de baas is een belangrijke stimulans voor werknemers om het stoppen met roken vol te houden. Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) blijkt dat een cadeau van in totaal 350 euro meer werknemers aanzet om het roken op te geven. Lees hier meer.

Goed weer zorgt voor druk Oktoberfeest
De voorbije editie van het Oktoberfeest in Sittard gaat de boeken in als de drukste ooit. Volgens de organisatie van het najaarsfeest is de drukte vooral te danken aan het goede weer. Ook werd er meer gedronken. De biervoorraad was dan ook maar net voldoende. Lees hier meer.

Foto: Erwin Minkenberg

Dylan Haegens opent Lego-beurs
Wat hebben Dylan
Haegens en Legoblokjes met elkaar gemeen? Jonge fans... Dat bleek vanochtend in Utrecht waar de razend populaire YouTube-ster uit Venray LEGO World 2018 opende. Daar deed Dylan wat onthullingen, zoals dat hij zelf ook nog graag met de Deense bouwblokjes speelt én dat hij werkt aan een nieuw geheim project met 'een bekend persoon'. Maar wie dat is, mag hij nog niet vertellen. Lees hier meer.

Samen blussen
De brandweer uit Gennep en de Feuerwehr uit Goch hebben vanmorgen met vereende krachten een auto geblust. Op het douane-emplacement van de A77 was die in brand gevlogen, waardoor zowel de Duitse als de Nederlandse hulpdiensten aan de slag gingen. Toch konden het Nederlandse bluswater en het Duitse schuim niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde. Lees hier meer.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen