Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Bezorgde brandweer valt met grof geschut binnen

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 11:50

* Kapper klopt fietsenmaker in 'strijd' om slechtste slogan
* Vondst in ENCI-groeve: 68 miljoen jaar oude haaientanden
* Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen

Kapper klopt fietsenmaker in 'strijd' om slechtste slogan
Fietsenmaker Harrie Everts uit Posterholt mag de felbegeerde Blauwe Tegel 2018 niet mee naar huis nemen. Hij was in de race van de Slechtste Slogan van 2018, maar deze ging naar de Larense barbier Rogier. Lees hier meer.

Foto: Harrie Everts

Wekker zorgt voor onrust in Weert: brandweer valt binnen
De brandweer heeft vrijdagochtend een voordeur geopend met een motorzaag, in Weert. Dit omdat er zorgen waren over de bewoner van het pand. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand met de bewoner van het pand aan de St. Jozefslaan; die sliep simpelweg elders. Lees hier meer.

Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen
Het gemeentebestuur van Maastricht wil het tekort aan betaalbare woningen in de stad aanpakken. Daarom mogen er volgend jaar maximaal 500 tijdelijke woningen gebouwd worden. De gemeente vraagt aan onder andere woningcorporaties om met voorstellen te komen om de tijdelijke woningen te realiseren. Lees hier meer.

Vondst in ENCI-groeve: 68 miljoen jaar oude haaientanden
In de ENCI-groeve in Maastricht zijn vijf tanden van een uitgestorven haai gevonden. De zogenaamde Squalicorax pristodontus zwom hier zo'n 68 miljoen jaar geleden rond. Een vrijwilliger van Natuurmonumenten deed de vondst. Lees hier meer.

Foto: Frans Frenken

L1 Samen voor de Voedselbank levert 346.971 producten op
Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank is een recordaantal van 346.971 producten ingezameld. De totale waarde van die voorlopige opbrengst komt neer op zo'n 636.331,45 euro. De uitslag werd donderdagavond bekendgemaakt in een grote slotshow op L1 TV. Lees hier meer.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen