Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

1Lunch: Bezorgde brandweer valt met grof geschut binnen

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 11:50

* Kapper klopt fietsenmaker in 'strijd' om slechtste slogan
* Vondst in ENCI-groeve: 68 miljoen jaar oude haaientanden
* Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen

Kapper klopt fietsenmaker in 'strijd' om slechtste slogan
Fietsenmaker Harrie Everts uit Posterholt mag de felbegeerde Blauwe Tegel 2018 niet mee naar huis nemen. Hij was in de race van de Slechtste Slogan van 2018, maar deze ging naar de Larense barbier Rogier. Lees hier meer.

Foto: Harrie Everts

Wekker zorgt voor onrust in Weert: brandweer valt binnen
De brandweer heeft vrijdagochtend een voordeur geopend met een motorzaag, in Weert. Dit omdat er zorgen waren over de bewoner van het pand. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand met de bewoner van het pand aan de St. Jozefslaan; die sliep simpelweg elders. Lees hier meer.

Maastricht wil honderden tijdelijke woningen bouwen
Het gemeentebestuur van Maastricht wil het tekort aan betaalbare woningen in de stad aanpakken. Daarom mogen er volgend jaar maximaal 500 tijdelijke woningen gebouwd worden. De gemeente vraagt aan onder andere woningcorporaties om met voorstellen te komen om de tijdelijke woningen te realiseren. Lees hier meer.

Vondst in ENCI-groeve: 68 miljoen jaar oude haaientanden
In de ENCI-groeve in Maastricht zijn vijf tanden van een uitgestorven haai gevonden. De zogenaamde Squalicorax pristodontus zwom hier zo'n 68 miljoen jaar geleden rond. Een vrijwilliger van Natuurmonumenten deed de vondst. Lees hier meer.

Foto: Frans Frenken

L1 Samen voor de Voedselbank levert 346.971 producten op
Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank is een recordaantal van 346.971 producten ingezameld. De totale waarde van die voorlopige opbrengst komt neer op zo'n 636.331,45 euro. De uitslag werd donderdagavond bekendgemaakt in een grote slotshow op L1 TV. Lees hier meer.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen