Overslaan en naar de inhoud gaan

1Lunch: Bewoners Herkenbosch nog steeds in onzekerheid

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 12:01

Limburg telt relatief de minste thuiswerkers, 5000 jongeren krijgen toch vaccinatie en tweede natuurbrand in Horst aan de Maas. Dat en meer in de 1Lunch.

Wind trekt weer aan bij Meinweg
Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen kan pas na het middaguur aan inwoners van Herkenbosch aangeven of en wanneer zij weer naar huis mogen. De burgermoeder geeft aan dat de wind wederom een spelbreker kan worden in de bestrijding van de natuurbrand op De Meinweg. Lees hier meer.

Limburg telt minste thuiswerkers
De provincie Limburg telt relatief de minste thuiswerkers van het land. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van Kieskompas dat in opdracht van LocalFocus is uitgevoerd. Lees hier meer.

Thuiswerken
Foto: iStock

Jongeren krijgen vaccinatie meningokokken
Ondanks de coronacrisis krijgen in mei en juni ruim 5000 jongeren in Zuid-Limburg een uitnodiging voor de vaccinatie tegen meningokokken. Dit laat de GGD Zuid-Limburg weten. Het gaat om jongeren die in 2006 geboren zijn. Lees hier meer.

Tweede natuurbrand Horst aan de Maas
Een tweede natuurbrand is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebroken in Horst aan de Maas. De brand werd iets na 1:00 uur ontdekt in een bosperceel aan de Nieuwe Baan in Tienray. Lees hier meer.

Tienray brand natuurbrand (23 apr 2020)
Foto: Nederweert24

Kerkradenaren wakker geschud door explosie en helikopter
Een plofkraak en een rondcirkelende politiehelikopter hebben inwoners van Kerkrade in de nacht van woensdag op donderdag wakker geschud. Een geldautomaat in het Duitse Herzogenrath, op een steenworp van de landsgrens, werd rond 3:15 uur opgeblazen. Lees hier meer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen